inspekcija još nije izašla na teren

STRANI POLITIČAR U SREDIŠTU SKANDALA NA JUGU ISTRE Fažanci tvrde da bivši austrijski europarlamentarac kod nas gradi protuzakonito! Zna se i što

  Na sve su nepravilnosti koje stavljaju na teret Andreasu Mölzeru susjedi upozorili nadležnu inspekciju, ali do sada nije bilo nikakve reakcije osim neugodnih razgovora s bivšim političarom koji je donedavno bio jedan od poznatijih lica austrijske desnice. Osim toga, dio posjeda Mölzera i njegovih partnera nalazi se na terenu na kojem je planirano proširenje Vodnjanske ceste koja spaja Fažanu i Vodnjan

| Autor: Boris BILAS
Fažana (Snimio Milivoj Mijošek)

Fažana (Snimio Milivoj Mijošek)


Bivši austrijski zastupnik u Europskom parlamentu Andreas Mölzer našao se u središtu skandala u Fažani gdje ga susjedi optužuju da je na kući napravio zahvate koji nisu u skladu s građevinskom dozvolom te da vlasnici okolnih kuća zbog toga imaju velikih problema. Mölzer je s dvojicom partnera suvlasnik kuće na Vodnjanskoj cesti u Fažani, a Glasu Istre su se obratili njihovi susjedi koji tvrde da s bivšim austrijskim političarom imaju neugodna iskustva te da zbog straha od mogućih daljnjih neugodnosti ne žele javno, imenom i prezimenom, izlaziti u javnost.

Kako su nam rekli Mölzerovi susjedi, cijeli su slučaj prijavili i Državnom inspektoratu, ali po njihovim saznanjima inspekcija još nije izašla na teren. Jedan susjed je za Glas Istre izjavio da mu je jedan od nadležnih inspektora putem maila odgovorio da je prijava zaprimljena, ali da zbog manjka inspektora još uvijek nisu stigli izaći na teren. Susjedi zamjeraju Mölzeru i njegovim partnerima da su prilikom gradnje luksuzne kuće na Vodnjanskoj cesti prekršene neke odredbe iz građevinske dozvole te da je zbog tih prekršaja narušena njihova privatnost. Osim toga, navode da Mölzer bio izrazito neugodan kada su mu skretali pažnju na propuste te se uopće nije obazirao na njihova upozorenja.

Na tuđoj parceli

- Bio je izrazito neugodan i moram priznati da me je čak malo i strah. Kada smo ga upozorili na stvari koje nisu u skladu sa zakonom, odgovorio nam je da bi volio vidjeti tko će mu srušiti to što je sagradio. Potom smo ga upitali bi li tako nešto radio u Austriji, na što nam je sa smiješkom odgovorio da ovo nije Austrija, da je ovo je Hrvatska, ispričao nam je jedan od susjeda bivšeg europarlamentarca.

Susjedi Mölzeru zamjeraju što su odvodne vode s kuće sprovedene s olucima na tuđu parcelu, odnosno cijevi oluka završavaju gotovo pola metra preko graničnog zida sa susjednom parcelom te sva voda odlazi na posjed Mölzerovih susjeda. Isto tako odvodne vode od tuša u dvorištu kuće Andreasa Mölzera i njegovih partnera se odvode tako što je probijen ogradni zid te su cijevi sprovedene na tuđu parcelu. Treći problem je taj što je dio Mölzerove kuće sagrađen direktno na ogradnom zidu te su napravljeni i prozori što, tvrde Mölzerovi susjedi, nije sukladno s građevinskom dozvolom.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater