poziv radničkoj klasi

SRP PREDSTAVIO IZBORNI PROGRAM ZA 8. izbornu jedinicu: Nudimo i raskid ugovora s Vatikanom te izlazak i NATO-a i EU

| Autor: Glas Istre
Snimio M. MIJOŠEK

Snimio M. MIJOŠEK


Socijalistička Radnička Partija je u ovom trenutku jedina politička partija u Hrvatskoj, koja svoj program zasniva na klasnom argumentu, što znači nadređenost interesa rada i prava koja iz njega ističu nad pravima na profit, malobrojnih izrabljivača tuđeg rada.

To po n-ti put dokazuje, da više brinemo i o nacionalnim interesima od ostalih građanskih stranaka, pa i onih ekstremnih klero-fašističkih. Jer interesi radnih ljudi ne mogu biti u suprotnosti sa nacionalnima, dočim interesi kapitala mogu biti u koliziji sa nacionalnima, jer je kapital transgranični i trans nacionalni.

Stoga i upućujemo  otvoreni poziv  radničkoj klasi, simpatizerima i biračima u Republici Hrvatskoj koji sebe vidre i doživljavaju kao istinske ljevičare da se prilikom određivanja kome će dati glas, više rukovode vlastitom pozicijom u društvu i vlastitim interesom, nego interesom neke virtualne ljevice.

Svi vi, posebno onaj značajan dio neodlučnih i razočaranih, koji ne vjerujete da išta možete promijeniti, odbacite te defetističke stereotipe koji pušu u jedra onih koji vas drže u ropstvu, odbacite okove koji vas sputavaju, vi ste realna snaga, izađite na izbore. Vaš glas vrijedi kao i glas svakog drugog građanina, bez obzira na dob, spol, obrazovanje, vjeroispovijest, nacionalnost, socijalno stanje i ostalo.

SRP je priložio i smjernice programa, a to je povratak oduzetog vlasništva, oživljavanje proizvodnih djelatnosti sa osloncem na vlastite ljudske i materijalne resurse, snaženje poljoprivrede i proizvodnja hrane, očuvanje javnog zdravstva, dostupnog svim građanima, na osnovama solidarnosti, besplatan obrazovni sistem, zabrana rasprodaje strancima preostalih poslovnih subjekata, poljoprivrednog zemljišta, šuma i voda, odvajanje crkve od države, ukidanje vjeronauka u školama i vraćanje u vjerske institucije, raskid ugovora s Vatikanom, izlazak iz NATO pakta te izlazak iz EU.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini