POTPORE TURISTIČKIM ZAJEDNICAMA

Središnjoj Istri 48 tisuća kuna za biciklističke staze


Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice svojom je odlukom o dodjeli potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u ovoj godini Turističkoj zajednici središnje Istre (TZSI), za projekte prijavljene na javni poziv dodijelilo ukupno 48 tisuća kuna.

Na natječaj zaključen 31. siječnja ove godine TZSI je samostalno kandidirala pet projekata, od čega su za financiranje odobrena dva i to označavanje biciklističkih staza u općinama Sveti Petar u Šumi i Sv. Lovreč (33 tisuće kuna) te postavljanje informativnih ploča za biciklističke i pješačke staze u Gradu Pazinu te općinama Cerovlje, Tinjan i Lupoglav (15 tisuća kuna). Također, s ukupno 21 tisućom kuna, za financiranje je odobren i projekt obilježavanja biciklističke staze "Staza dobrih okusa i doživljaja", koja prolazi područjem Općina Karojba, Vižinada i Višnjan, a zajednički je projekt TZ Vižinada, TZ Višnjan i TZSI. -Financijska potpora HTZ-a od iznimnog je značaja za daljnje jačanje turističke infrastrukture i signalizacije na području osam Općina Sveti Lovreča, Tinjana, Sveti Petra u Šumi, Karojbe, Cerovlja, Lupoglava, Gračišća i Pićna te Grada Pazina koje obuhvaća Turistička zajednica središnje Istre.

Realizacijom sufinanciranjih projekta, područje TZSI dobit će još tri biciklističke staze pa će nakon što su lani godine obilježene dvije, posjetitelji središnje Istre moći koristiti ukupno pet obilježenih i uređenih staza, dodaje Sanja Kantaruti, direktorica TZSI. (M. R.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater