BESPOVRATNA POTPORA

VEĆ JE IZDVOJENO MILIJUN KUNA Pulskim poduzetnicima Grad daje još 500 TISUĆA KUNA

| Autor: Robert FRANK

Poduzetnici potpore, između ostalog, mogu iskoristiti za novoosnovane tvrtke, za nova zapošljavanja i samozapošljavanje kao i za financiranje pripreme i kandidiranje EU projekta te za sufinanciranje nastupa na međunarodnim sajmovima 

Pulskim je poduzetnicima Grad Pula osigurao dodatnih pola milijuna kuna bespovratnih potpora, nakon što su već iskoristili milijun kuna u ovoj godini za poticanje razvoja malog gospodarstva. Dodatna potpora može se iskoristiti do kraja godine.

"Naša je dužnost i obaveza prije svega stvoriti sve pretpostavke za povoljno poduzetničko okruženje koje će motivirati poduzetnike da rade i razvijaju se u našem gradu, čime posljedično stvaraju dodatnu vrijednost za cjelokupnu zajednicu. Drago mi je što naši poduzetnici to prepoznaju te su u vrlo kratkom roku iskoristili milijunska sredstva koja smo u proračunu namijenili za ovu svrhu. Siguran sam da će znati kako najbolje iskoristiti i dodatna sredstva u iznosu od pola milijuna kuna. Izravni bespovratni poticaji Grada zasigurno pomažu u poslovanju, no važne su i ostale aktivnosti koje kao Grad redovno provodimo, od unapređenja predškolskog i školskog sustava do ulaganja u infrastrukturu, čime se značajno unapređuje kvaliteta života. Stoga i ne čudi što je Pula danas jedan od najboljih gradova za život i poslovanje u Hrvatskoj", poručio je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

IT sektor

Grad osigurava paket od ukupno devet mjera za poticanje razvoja malog gospodarstva. Poduzetnici tako potpore mogu iskoristiti za novoosnovane tvrtke, za nova zapošljavanja i samozapošljavanje kao i za financiranje pripreme i kandidiranje EU projekta te za sufinanciranje nastupa na međunarodnim sajmovima. Tu je i mjera za ulaganje u standarde kvalitete kao i za uvođenje inovacija u proizvodnju. Mjere je moguće iskoristiti i za subvencioniranje troškova polaganja stručnih i majstorskih ispita, za nabavku dugotrajne imovine, a valja spomenuti i potpore za IT sektor.

Svi zainteresirani poduzetnici, koji žele iskoristi bespovratna sredstva, više informacija o kriterijima i načinu prijave mogu naći na mrežnim stranicama Grada www.pula.hr, pozivom na brojeve telefona 371-976, 371-975 ili osobno u Upravnom odjelu za financije Grada Pule na adresi Polanijev prolaz 2.

Nedavno je Pula svrstana u samu završnicu izbora najboljih hrvatskih gradova s izdvajanjima za poduzetnike od gotovo 170 kuna po stanovniku u 2018. U izboru najboljih hrvatskih gradova, koji Hanza Media provodi u suradnji s portalom Gradonačelnik.hr i agencijom Ipsos, Grad Pula je već drugu godinu zaredom ušao među pet najuspješnijih velikih hrvatskih gradova po pitanju poticanja razvoja gospodarstva.

Iz Grada podsjećaju da već niz godina provode različite poticajne mjere i programe usmjerene prema poduzetnicima, čime se, ističu, posljedično utječe na smanjenje nezaposlenosti. Tako primjerice Grad osigurava olakšice za razvoj gospodarskog i poduzetničkog sektora, poput manjih komunalnih doprinosa i subvencioniranja kamata za odobrene kredite. Grad, ističu, nudi potpore za novoosnovane tvrtke, među kojima se posebno potiču zapošljavanje i samozapošljavanje. Pored toga, Grad sufinancira i nabavku nove opreme te uvođenje inovacija u proizvodnju, ulaganje u standarde kvalitete, kao i potpore za pripremu kandidiranja EU projekata i nastupa na međunarodnim sajmovima. 

Poslovi u turizmu

Grad financira i organizaciju manifestacije seminarsko-edukativnog tipa, sufinancira razne sajmove na kojima se poduzetnici imaju priliku istaknuti, a daje i potpore iz programa podrške poljoprivredi i ruralnom razvoju. U suradnji s Gastronomadima, koji djeluju u okviru prvog hrvatskog strukovnog portala financiranog iz sredstava EU - gastroposao.eu, Grad Pula provodi i poticajnu mjeru za zapošljavanje u turističkoj djelatnosti.

Osim direktnih mjera pomoći, Grad ulaže i u infrastrukturu. Kao posebno značajan projekt izdvajaju budući co-working prostor u samom centru grada koji će služiti kao poduzetnički centar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini