PROMOCIJA ZANIMANJA

Natječaj Ministarstva turizma: Srednjoj školi u Bujama 20 TISUĆA KUNA ZA PROJEKT "KRILA POVIJESTI"

| Autor: D. PALIBRK
buje.hr

buje.hr


Srednja škola Vladimira Gortana iz Buja dobila je 20 tisuća kuna potpore iz Ministarstva turizma za projekt "Krila povijesti - Wings of History". Na natječaju "Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam" Ministarstvo je odobrilo 744,3 tisuće kuna za svih 20 pristiglih projekata iz cijele Hrvatske.

- Turizam modernog doba temelji se na inovativnosti, kreativnosti, odnosno stvaranju novih i drugačijih ponuda. Prilagođavanje domaćeg obrazovnog sustava potrebama i zahtjevima sve dinamičnijeg turističkog tržišta jedan je od ciljeva ove Vlade i upravo zato želimo kroz ovakve programe motivirati mlade i potaknuti ih na usvajanje novih znanja i vještina te razmjenu ideja. Ove godine gotovo smo udvostručili iznos bespovratnih sredstava za 20 projekata te vjerujem da će mlade iskustvo kroz ove projekte potaknuti da i u budućnosti budu kreatori novih ideja i sudjeluju u razvoju hrvatskog turizma, kaže ministar Gari Cappelli.

Bespovratne potpore dodijeljene su projektima koji promoviraju novi turistički proizvod za jačanje konkurentnosti destinacije u kojoj se škola nalazi, temeljen na povezivanju javnog, civilnog, privatnog sektora i znanosti (razvoja), pozitivnim učincima u zaštiti okoliša, uvođenju novih tehnologija i uključivanju strateški definiranih posebnih oblika turizma, od nautičkog, zdravstvenog, kulturnog, poslovnog, golf i cikloturizma, ruralnog i planinskog, enogastronomskog, omladinskog, socijalnog).

Ministarstvo turizma program poticanja strukovnih zanimanja provodi od 2009. godine i dosad je za projekte srednjih strukovnih škola izdvojeno gotovo 4,4 milijuna bespovratnih kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater