NAJNOVIJELIŽNJAN

Spremni za nadolazaću ljetnu požarnu sezonu: KONAČNO VEĆE PROSTORIJE VATROGASCIMA

| Autor: Asim ČABARAVDIĆ
Foto DVD Ližnjan

Ližnjanski su vatrogasci mnogo puta sa svojih skupština upućivali poruke da treba hitno izgraditi vatrogasni dom ili im osigurati veći prostor, jer posjeduju vatrogasnu opremu, sredstava i tehniku koja se neadekvatno čuva. Nedostajale su im i prostorije za okupljanje i stručno usavršavanje koje su konačno dobili zahvaljujući Općini Ližnjan i njezinom načelniku Marku Ravniću. Nove veće prostorije svečano su otvorene nakon skupštine društva 10. svibnja, a vrpcu su presjekli načelnik Marko Ravnić i predsjednik društva Dragan Radolović. Nove prostorije blagoslovio je župnik Hrvoje Okadar.

Među uzvanicima skupštine bili su zamjenik i pomoćnik županijskog vatrogasnog zapovjednika Klaudio Karlović i Božidar Mezulić, ližnjanski načelnik Marko Ravnić te više predstavnika DVD-a s kojima ližnjanski vatrogasci surađuju (Medulin, Pula, Fažana, Vodnjan, Peroj, Svetvinčenat, Marčana te DVD Tuhelj, Poljana Sutlanska, Kumrovec i Bistrica ob Sotli).

Svestrane aktivnosti ližnjanskih vatrogasaca u Istri odavno su zapažene. Društvo ima 25 operativnih vatrogasaca koji su, uz redovito održavanje opreme i vozila, bili angažirani i u motrenju i ophodnji terena općine Medulin. Također, zajedno s ostalim članovima prošle su godine odradili niz vatrogasnih zadaća, a među njima su bili i prijevozi vode u pojilišta tijekom sušnog razdoblja.

Podnoseći izvještaj o prošlogodišnjem radu predsjednik društva Dragan Radolović posebice je istaknuo rad s vatrogasnom mladeži i podvukao da spremno dočekuju ljetnu požarnu sezonu. Ženska ekipa vatrogasne mladeži uspješno je lani sudjelovala na 13. Državnom natjecanju mladeži Republike Hrvatske u Zadru.

Čestitke za uspješan prošlogodišnji rad ližnjanskim su vatrogascima uputili Klaudio Karlović i Marko Ravnić te predstavnici prijateljskih DVD-a koji su im uručili prigodne darove.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam