ROVINJ

Sportom s ulica i trgova do prirode i turizma: OVOGODIŠNJA POPOLANA U ZNAKU SPORTA I HUMANOSTI

| Autor: Gabrijela DOBROVIĆ
Majice će se prodavati u humanitarne svrhe

Majice će se prodavati u humanitarne svrhe


Ovogodišnja Popolana u organizaciji Sportske zajednice grada Rovinja i uz potporu Grada Rovinja, Turističke zajednice i Maistre pod sloganom "Sportom s ulica i trgova do prirode i turizma" održat će se ove godine zbog pandemije izazvane Covidom-19 u drugačijim okolnostima nego prijašnjih godina. Tako će u nedjelju 25. travnja od 9 do 14 sati na tri lokacije, na Trgu maršala Tita, autobusnoj stanici i na Centeneru, volonteri gradske organizacije Crvenog križa, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, prodavati majice ovogodišnje Popolane. 

Prodaja majica

Kao i sve ove godine i ovogodišnja Popolana proteći će u znaku dobrote i humanosti. Svi prikupljeni dobrovoljni prilozi od prodaje majica ići će za potrebe liječenja petogodišnje sugrađanke Dijane Sabljak kojoj je nažalost dijagnosticiran tumor srca.

Sportski dio proteći će u samoinicijativnom trčanju, bicikliranju, hodanju i plivanju po želji svakog pojedinca koji će moći sam odrediti koju će dionicu kuda, koliko i kako prijeći, a rezultate i fotografije moći će objaviti na Facebook stranici Od srca za Didi.

Prva Popolana održana je 2007. godine na inicijativu Saveza sportova grada Rovinja uz pomoć Grada Rovinja, Turističke zajednice i Maistre.

Cilj je, kao što se u samom motu manifestacije navodi, promovirati sport, rekreaciju, odnosno općenito kretanje i fizičku aktivnost u zdravom i prirodnom okruženju kakvog nudi Grad Rovinj. 

Turistička promocija

Paralelno uz sportsko - rekreativna događanja, manifestacija se razvila u veliku humanitarnu akciju pod nazivom "1+1=milijuni koraka" pri čemu se prikupljaju sredstva za one kojima je to najpotrebnije. U 2008. godini opremljen je informatičkom opremom prostor gradskog Društva osoba s posebnim potrebama, u 2009. nabavljena su četiri ortopedska kreveta za štićenike doma za starije i nemoćne osobe "Domenico Pergolis" Rovinj, u 2010. su prikupljena sredstva iskorištena za nabavu radnih stolova za rad s autističnom djecom i pokrivanje troškova cjelogodišnjeg rada defektologa za rad s autističnom djecom. U 2011. godini prikupljena sredstva utrošena su za nabavku invalidskih kolica i pokretnih stepenica za potrebe članova Društva osoba s invaliditetom Rovinja, a u ostalim godinama prikupljena su sredstva utrošena za potrebe članova Društva osoba s invaliditetom Rovinja.

Cilj ove manifestacije, osim promocije sporta, zdravog načina života, popunjavanja turističke ponude i sudjelovanja na sportskim nadmetanjima, je i senzibilizacija javnosti za volonterskim radom i uključivanjem što više ljudi u humanitarne akcije s ciljem promicanja zajedništva i suradnje. Popolana je bitna i za promociju grada s naglaskom na prirodne ljepote i očuvanu prirodu čime se grad Rovinj doista može pohvaliti. Da bi pokazali da je mogućnost sporta otvorena svima i ove godinu želi se pokazati da Rovinj ima mogućnosti i za takve manifestacije te da sport nema granica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum