VRSAR

SPORTAŠI KONAČNO DOČEKALI NOVU DVORANU: Službeno otvorena nova sportska dvorana "Saline"

Izgradnjom ove sportske dvorane omogućeni su značajno bolji i kvalitetniji uvjeti rada i treniranja kao preduvjet za ostvarivanje još boljih sportskih rezultata. Ovom smo investicijom proširili i obogatili i turističku ponudu Vrsara u segmentu sportskog turizma što će se u krajnjoj mjeri odraziti na proširenje pred i posezone i povećati broj noćenja, rekao je načelnik Vrsara Ivan Gerometta

| Autor: Slaven BRAJKOVIĆ
Vrpcu je simbolično presjekao načelnik Ivana Gerometta

Vrpcu je simbolično presjekao načelnik Ivana Gerometta


Datum 19. lipnja 2021. godine ostat će u sjećanju brojnih sportaša koji svoju sportsku aktivnost upražnjavaju kroz brojne sportske klubove u Vrsaru. Toga je dana naime službeno otvorena nova sportska dvorana "Saline" na koju su desetljećima čekale brojne generacije mladih sportaša, posebno one u dvoranskim sportovima.

Vlasnik je Montraker

Stvoriti uvjete sportašima kojih u Vrsaru ima više od 500 u brojnim klubovima i svih uzrasta, bio je glavni motiv Općine Vrsar kod donošenja odluke za gradnju ovog kapitalnog objekta kojim je bez sumnje podignuta ljestvica kvalitete društvenog života stanovnika općine, ovaj puta u segmentu sporta i rekreacije. Investitor i vlasnik dvorane je općinsko komunalno poduzeće Montraker koje je složilo investiciju vrijednu 41,5 milijuna kuna na način da je sam Montraker uložio vlastitih sredstava u visini od 11,5 milijuna, a Općina Vrsar 10 milijuna, dok su ostalo kreditna sredstva u visini od 20 milijuna kuna.

Izvođač radova bila je građevinska firma "Radnik" iz Križevaca koja je ovu dvoranu završila prije predviđenog roka, što je rijetkost u ovim pandemijskim vremenima, a koja iza sebe ima na Poreštini već nekoliko uspješnih građevinskih zahvata među kojima i Osnovnu školu na Finidi. Dvoranu je projektirao Projektni biro Grgurević&Partneri iz Zagreba.

Samo otvaranje dvorane prošlo je bez medijske pompe uz manji broj uzvanika i bez, za ovakve prilike, prigodnog programa, radi poštivanja epidemioloških mjera. U svom govoru uzvanicima, načelnik Vrsara Ivan Gerometta istaknuo je da je osim ulaganja u ovu dvoranu, Općina u posljednjih nekoliko godina uložila značajna sredstva u segment odgoja i obrazovanja djece i mladih kroz izgradnju moderne Osnovne škole Vladimira Nazora, obnovu zgrade dječjeg vrtića Tići, financiranje dopunske nastave, osnivanje i kontinuiranu financijsku pomoć glazbenoj školi kao i kroz program stipendiranja učenika i studenata.

Mjesto zabave i druženja

- Izgradnja ove sportske dvorane samo je nastavak ulaganja u podizanje kvalitete i standarda života naših građana, jer je to ulaganje u bolju budućnost naše djece. Danas na području naše općine djeluje desetak sportskih klubova koji redovito osvajaju nagrade kako na lokalnim, regionalnim, tako i na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Izgradnjom ove sportske dvorane omogućeni su im značajno bolji i kvalitetniji uvjeti rada i treniranja kao preduvjet za ostvarivanje još boljih sportskih rezultata. Ovom smo investicijom proširili i obogatili i turističku ponudu Vrsara u segmentu sportskog turizma što će se u krajnjoj mjeri odraziti na proširenje pred i posezone i povećati broj noćenja. Kako su u sklopu kompleksa sportske dvorane predviđene i prostorije za zdravstvenu ambulantu i ljekarnu, time će se unaprijediti i kvaliteta života građana u području pružanja zdravstvenih usluga. U uvjerenju da će ova dvorana postati omiljeno mjesto zabave, susreta i druženja brojnih sadašnjih i budućih generacija, proglašavam sportsku dvoranu 'Saline' u Vrsaru službeno otvorenom, rekao je načelnik Ivan Gerometta nakon čega je slijedilo simbolično presijecanje vrpce.

Predstavnica Projektnog biroa "Grgurević&Partneri" Ivana Šustić prokometnirala je ovu važnu investiciju i njihovu ulogu u njoj.

- Naš projektni biro bio je dosad usmjeren na projektiranje poslovnih i stambenih zgrada i vrtića, a ova sportska dvorana u Vrsaru je prvi naš projekt te vrste. Zahvalna sam investitoru i ljudima iz Općine Vrsar na ukazanom povjerenju i uvjerenja sam da su zadovoljni projektom ove sportske dvorane u kojeg smo ložili svo svoje znanje. Pritom smo maksimalno pazili da se izgled i gabariti dvorane uklope u prirodni ambijent na kojem je locirana u čemu smo i uspjeli jer se iz tribina dvorane pruža prekrasan vidik na stari grad Vrsar, naglasila je Šustić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater