VRSAR

Napreduje jedna od kapitalnih investicija: Bilo je i vrime da VRSAR DOBIJE SPORTSKU DVORANU

| Autor: Slaven BRAJKOVIĆ

U sklopu dvorane biti će ambulanta, fitness, ljekarna i cafe-bar, svi s fleksibilnim radnim vremenom prilagođenom potrebama građana * Završni radovi trebali bi biti gotovi do 1. svibnja 2021. godine kada predajemo ključeve dvorane investitoru, Trgovačkom društvu "Montraker" Vrsar, rekla je šefica gradilišta Martina Jazbec

Jedna od kapitalnih investicija kojom Općina Vrsar želi podići ljestvicu sportskog i općenito društvenog standarda svojih stanovnika je gradnja sportske dvorane na lokaciji "Saline" u neposrednoj blizini autobusnog kolodvora. Intenzivni građevinski radovi u punom su zamahu kako bi izvođač, građevinska tvrtka "Radnik" iz Križevaca, koja je izabrana kao najbolji ponuđač na raspisanoj javnoj nabavi, radove završila u ugovorenom roku od 18 mjeseci.

Gledalište s pogledom na Vrsar

Investitor je trgovačko društvo "Montraker", a vrijednost ove kapitalne investicije je 43 milijuna kuna. Bruto površina parcele na kojoj se gradi dvorana iznosi 3.140 četvornih metara, a sama korisna površina 2.216 kvadrata. Pogled na tehničke podatke projekta otkriva nam da će unutar ove korisne površine niknuti sportska dvorana dimenzija 47 s 25 metara, još jedna manja dvorana površine 140 kvadrata, svlačionice, sanitarije, garderobe i spremište.

Gledalište s pogledom na Vrsar imati će kapacitet od 480 sjedećih mjesta, a izgrađeno će biti na jednostranim fiksnim i teleskopskim tribinama. U sklopu dvorane biti će ambulanta, fitness, ljekarna i cafe-bar, svi s fleksibilnim radnim vremenom prilagođenom potrebama građana.

Po završetku radova, dvoranom će upravljati Trgovačko društvo "Montraker" iz Vrsara. Za pristup dvorani s južne strane biti će izgrađena nova pristupna prometnica s glavne ceste koja vodi prema poznatom naturističkom kampu "Koversada", dok će sa zapadne strane cesta povezati dvoranu s turističkim objektima "Maistre" d.d., hotelom Pineta i turističkim naseljem Belvedere. Dvorana će prvenstveno služiti potrebama sportskih klubova i udruga s područja općina Vrsar i Funtane, ali će je za proširenje svoje turističke ponude moći uvrstiti i Maistra za klubove koji budu boravili u njihovim objektima prilikom sportskih priprema.

Odrađeno 60 posto radova

Kod posjeta gradilištu razgovarali smo s inženjerkom Martinom Jazbec, šeficom gradilišta, koja nas je upoznala s nekoliko relevantnih podataka vezanih za radove koji su u tijeku.

- Radove smo započeli pred nekoliko mjeseci, točnije 23. studenog prošle godine velikim iskopom u gabaritima dvorane u kojima je do danas dovršeno 60 posto radova na temeljnoj ploči, zidovima u iskopu, suterenu i infrastrukturnoj mreži vodovoda, struje i kanalizacije. Nakon dovršetka ovih početnih radova, slijedi montaža čelične konstrukcije kao nosioca staklene fasade, zidarski radovi i radovi na postavljanju krovišta dvorane. Završni radovi trebali bi biti gotovi do 1. svibnja 2021. godine kada u ugovorenom roku, čak i mjesec ranije, predajemo "ključeve" dvorane investitoru, Trgovačkom društvu "Montraker" Vrsar, rekla je Jazbec te se u ime tvrtke "Radnik" iz Križevaca zahvalila što im jer investitor ukazao povjerenje prilikom izbora na javnom natječaju, sigurna da će ga i opravdati na obostrano zadovoljstvo kvalitetom izvedbenih radova.

- Naša firma nije nepoznata na Poreštini. Tamo smo iza sebe ostavili izgrađenu osnovnu školu sa sportskom dvoranom u Finidi, Osnovnu školu u Žbandaju, zgradu uprave "Valamara" u Žbandaju i hotel "Marea" u Poreču. Izgradnjom ove sportske dvorane želimo ostaviti svoj trag i u Vrsaru, poštujući pritom ljestvicu visoke kvalitete koja je našoj firmi na prvome mjestu, na koju računaju investitori, a sigurna sam da ih ni kod ovog vrsarskog projekta nećemo razočarati, rekla nam je ing. Jazbec.

Nekolicina mladih Vrsarana koji su se istovremeno s nama zatekli na gradilištu tek kratko su nam dobacili u prolazu "Bilo je i vrime da Vrsar dobije sportsku dvoranu".


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum