UPALJEN METEOALARM

VIDEO / SNIJEG VEČERAS ZABIJELIO NAJVIŠE DIJELOVE ISTRE, a slijedi najjača bura ove zime

| Autor: Petar Radovan/Istramet
Lindar kod Pazina večeras (Foto: Istramet)

Lindar kod Pazina večeras (Foto: Istramet)


Na našem području večeras su se nastavile većinom slabe oborine, dok uz talijansku obalu vlada prava mećava., piše Istramet.

Uz obalu pada kiša, a u unutrašnjosti Istre iznad 300 metara nadmorske visine susnježica i snijeg. Ipak, tanji snježni pokrivač stvorio se tek na Lindaru iznad Pazina (450 m.n.v), ali ni tamo snježna idila nije dugo potrajala.

Na Pazinštini je palo tek 1-2 mm oborina, što je ipak nedovoljno za veća snježna iznenađenja čak i u višim predjelima. Najviše oborina danas je palo na pulskom području, u samom gradu tako je izmjereno 5 mm.

Kratkotrajna snježna idila večeras na Lindaru:

Po pitanju oborina sutra prijepodne slijedi postupno smirivanje vremena, međutim zapuhat će umjerena i jaka bura, na poznatim lokalitetima s olujnim i orkanskim udarima. Riječ je o najjačoj buri ove zime koja će potrajati više dana.

Povodom toga DHMZ je putem Meteoalarma za Kvarner izdao crveni stupanj upozorenja. Udari bure podno Velebita mogu dostizati čak 205 km/h, a na Kvarneriću 165 km/h! Za zapadnu obalu Istre također je izdan visoki narančasti stupanj upozorenja, vjetar može dostizati udare od 110 km/h, piše Istramet.

Udari bure u ponedjeljak navečer, WRF, Istramet

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini