Posljedice pandemije  

Smanjene novčane potpore rovinjskim udrugama

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
Arhiva G. I.

Posljedice još uvijek aktualne pandemije koronavirusa sve su očiglednije i na primjeru rovinjskog proračuna. Gradska je kasa sve tanja, a davanja udrugama i ostalim proračunskim korisnicima sve manja.

Očekivane su iznose među posljednjima izgubile tri udruge. Udruga Martišnjak z muštaci, s prvotno planiranog iznosa natječaja na ime preventivne javnozdravstvene aktivnosti 2020. godine, od odobrenih 40 "pala" na iznos od 20 tisuća kuna. Slična situacija zadesila je i udruge koje su se javile na javni natječaj za financiranje aktivnosti poticanja mladih na održivi razvoj, zdrav način života i očuvanje prirode, kojima je s ranije planiranih 35 tisuća, odobreno 12 tisuća, pa će tako Sportska udruga ''Kanarinko'' za program "Zavolimo sport od malih nogu" dobiti pet tisuća kuna, baš kao i Sportsko društvo Gračišće za godišnji program rada.

Preostale dvije tisuće kuna dobit će Planinarsko društvo "Montero" za program "Planinarenjem do očuvanja zdravlja". Udruge proizašle iz Domovinskog rata i NOB-a koje su se javile na javni natječaj za financiranje aktivnosti za programe rada dobit će 20 tisuća kuna.

  1. O. R.

Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini