TENISKI AS

Sin političara Damira Kajina i istarske dizajnerice Alice Del Bianco POSTAJE STUDENT U LOUISIANI: Poput Katarine Kitarović i Karlo Kajin je dobio stipendiju na američkom sveučilištu

| Autor: Lara BAGAR

Sredinom ljeta Karlo odlazi na studij u Louisianu gdje je zahvaljujući sportskim uspjesima u tenisu dobio sportsku stipendiju na Sveučilištu. Iako ima samo 19 godina stekao je impresivni sportski dosje pun trofeja. Prvak države u seniorskom prvenstvu na otvorenom i prije toga juniorski državni prvak do 18 godina. Osvojio je juniorsko i seniorsko prvenstvo u parovima

 
 
 

 

I dok se hrvatski političari bore za svoje mjesto pod hrvatskim suncem, izgleda da njihovi mlađi potomci kao obećanu zemlju doživljavaju - Ameriku. Ovoga je tjedna javnost zaintrigirala činjenica da je Katarina Kitarović, kćerka hrvatske predsjednice, vrhunska sportašica i izuzetna učenica primljena na četiri najbolja američka sveučilišta, no izabrala je prestižni Harvard gdje je nakon polaganja testova bila među jedan posto studenata na svijetu.

Izgleda da nam najperspektivniji odlaze. I Karlo Kajin, sin istarskog političara Damira Kajina i modne dizajnerice Alice Del Bianco sredinom ljeta odlazi na studij "preko bare" u Louisianu gdje je zahvaljujući sportskim uspjesima u tenisu dobio sportsku stipendiju na Sveučilištu u Louisiani.

Nije nepoznata činjenica da Amerikanci puno ulažu u sport i nerijetko upravo sportašima otvaraju vrata prestižnim sveučilištima, tako je i s Karlom, skromnim mladićem iz Krnice. U razgovoru smiren i pristojan, a na teniskom terenu dinamit.

Puna stipendija

Jak stisak ruke. Ljevak, što je u njegovom slučaju prednost, jer je, kaže nam on, rotacija drugačija. A i Ivanišević je ljevak, kao i Nadal. Dobar znak.

Iako ima samo 19 godina za sobom ima impresivni sportski dosje pun trofeja. Prvak države u seniorskom prvenstvu na otvorenom i prije toga juniorski državni prvak do 18 godina. Osim toga, osvojio je juniorsko i seniorsko prvenstvo u parovima. No, u Ameriku ne ide u paru već sam i to na Veliku Gospu 15. kolovoza.

Kaže da je imao nekoliko ponuda za studiranje u Americi, no izabrao je Louisianu koja je bila najbolja. Pratili su njegove rezultate na turnirima i iz Louisiane došli u Istru gdje su nedavno s njim potpisali ugovor na četiri godine. Puna stipendija, a to znači sve plaćeno - smještaj, hrana, knjige i školarina. Kada bi to zbrojili to bi iznosilo oko 40.000 dolara godišnje. Dakle, ponuda koja se ne propušta, zaključujemo uz komentar da se trud isplatio, a on skromno potvrđuje "Ajmo reći, ako sve bude u redu". Otpija gutljaj nescaffea s okusom vanilije i komentira

- Amerikanci jako puno ulažu u sport i najbolji sportaši su kod njih ili rade s njihovim firmama te ispada da na neki način sve ostaje u njihovim državama, objašnjava nam Karlo koji će uz primarnu sportsku karijeru studirati i menadžment, što je logičan nastavak nakon završene srednje ekonomske škole u Puli. Kako je u Hrvatskoj gotovo nemoguće baviti se sportom na nekoj višoj razini i istovremeno studirati, Amerika je u metaforičkom smislu te riječi, za njega ispala prava Amerika.

Oduvijek u tenisu

U tenisu je oduvijek. Počeo je sa sedam godina i od tada nije prestao. Sport je prevladao, no nije zanemario školu. Vrhunski sport zahtijeva i velika odricanja, što pojedinca što roditelja jer iza svakog ozbiljnog sportaša stoje požrtvovni roditelji.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum