DUGO JE TRAJALO…

SAZNAJEMO: Damir Kajin bi mogao ostati bez većine u Gradskom vijeću 

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Damir Kajin i sjednica buzetskog Vijeća

Damir Kajin i sjednica buzetskog Vijeća


Pet nezavisnih vijećnika s liste Deana Prodana i dvoje vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Grada Buzeta potpisalo je suradnju i dogovorilo formiranje zajedničkog kluba vijećnika.

Vijest je to koja donosi promjene na gradskoj političkoj sceni, jer na prethodne dvije sjednice novog saziva buzetskog vijeća, prema predkoalicijskom dogovoru, umjesto dosadašnjeg IDS-a, većinu su činili Prodanova Nezavisna lista i SDP kojem su bila pridodana i dva Kajinova vijećnika. Sada Kajinovi vijećnici izgleda ispadaju iz te kombinacije.

U priopćenju Nezavisne liste kojeg smo dobili navodi se da su sukladni politički ciljevi Nezavisne liste Deana Prodana i SDP-a doveli do dogovora o postizbornoj suradnji već u izbornoj noći 16. svibnja, a što je sada i detaljno regulirano Sporazumom o programskoj suradnji. 

Sporazumom je regulirano da Nezavisna lista Deana Prodana i SDP Buzet čine čvrstu većinu u Gradskom vijeću, imaju zajednički klub vijećnika, blisko surađujući u punom opsegu ovlasti predstavničkog tijela. U zajedničkom klubu vijećnika Nezavisne liste i SDP-a su predsjednik Gradskog vijeća Davor Prodan, potpredsjednik Vedran Majcan, zatim Nena Jakovljević, Elena Jerman, Leana Petohleb Krota, Dean Prodan i Nenad Šćulac. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini