NOVIGRAD

SARDELAFEST - bila je to gastro fešta PO GUŠTU SVIH



Nakon najava kiše za vikend, novigradski gastro event 4. Gnam, gnam fest - SARDELAFEST provukao se između kišnih oblaka. Večer se spustila vedra i topla, pa su organizatori Sardelafesta iz Turističke zajednice grada Novigrada-Cittanova mogli odahnuti, i fešta je mogla započeti. U produžetku Velikog trga, u Parku Novigradske biskupije s puno umijeća i decentnosti uređen je prostor poput otmjenog restorana s pogledom na pučinu, namijenjen za uživanje svim osjetilima na Sardelafestu.

Na meniju su se nudile delicije spravljene prema receptima chef kuhara iz hoteljerske kuće Aminess Laguna Novigrad i svaki je posjetitelj mogao za cijenu od 10 do 30 kuna kušati neku od njihovih kulinarskih čarolija poput: marinirane sardele, sardela na savor, salate od plave ribe s povrćem, filea sardele u limunovom soku na palenti, brodeta od sardele sa pljukancima i slatkih fritula.

Kupnjom čaše na stalku za vino, po cijeni od 20 kuna uz kupon od 10 kuna za vino moglo se konzumirati vrhunsko vino lokalnih vinara iz podruma Demarka, Peršurića (Pervino) i Palčića. Eno – gastro doživljaj je na taj način bio potpun što se moglo osjetiti po raspoloženju i brojnosti prisutnih na Trgu koji su stizali u grupama i satima nakon što je fešta započela službeno u 19 sati. Na malom popratnom sajmu neposredni proizvođači poljoprivrednih i drugih autohtonih proizvoda nudili su svoje domaće proizvode po promotivnim cijenama od izvrsnih ekstra-djevičanskih maslinovih ulja, sira i mliječnih proizvoda, pršuta i drugih suhomesnatih delicija, tjestenina iz kućne radinosti, ukusnih slastica, prirodne kozmetike... pa je moving i šušur u Parku bio veći. Za veselu se atmosferu pobrinula i vokalno instrumentalna skupina Tara & TT, neumorno izvodeći široki repertoar pjesama od rocka do hrvatskih zabavnih skladbi u čemu je uživala publika svih generacija.

Tek nešto prije pola noći ispraznile su se „padele“ , a zadovoljni kuhari te predstavnici tvrtke Aminess Laguna kao i organizatori iz Turističke zajednice grada Novigrada-Cittanova opušteno su se počeli opraštati od gostiju.

Tijekom vikenda u kojem se održao Sardelafest, ukusna jela od srdele i druge plave ribe mogla su se guštati i na menijima u novigradskim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima, partnerima manifestacije. Ovaj su put to bili restorani: Kod Marice, Nino i Tomato.

Novigradski gourmet event Gnam, gnam festival održan u sumraku ljeta zoran je primjer kako se turistička ponuda može produžiti i nakon glavne „špice sezone“. (Sanja Bosnić)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter