NAJNOVIJEPODACI O DONACIJAMA POLITIČKIM STRANKAMA

Sanja Radolović i Danijel Ferić donirali su svom SDP-u po 10.000 kuna. IDS od nikoga nije dobio ništa

| Autor: Dubravko GRAKALIĆ
Arhiva

Istarske političke stranke od svojih članova ili simpatizera u prvoj polovici 2019. nisu primile ni lipu donacija za potporu političkog djelovanja, pokazuju izvještaji koje je objavilo Državno izborno povjerenstvo. U prvoj polovici 2019. - u kojoj su održani i europski izbori za koje su neke stranke obilno koristile i donacije - IDS je od potencijalnih donatora dobio - nula kuna. Ostale stranke s istarskim pridjevom u imenu - Istarski laburisti i Istarska stranka umirovljenika - također nisu dobili ni kune, a na nuli je i nezavisni zastupnik talijanske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru dr. Furio Radin.

Za razliku od njih, mnogo bolje je prošao SDP. U veljači ove godine predsjednica pulskog SDP-a Sanja Radolović donirala je svojoj stranci 10.000 kuna, a to je krajem lipnja, s istim izdašnim iznosom, učinio i Danijel Ferić, donedavni vijećnik u Gradu Puli. Usporedbe radi, predsjednik SDP-a Davor Bernardić donio je svojoj stranci u istom razdoblju samo 5.000 kuna.

Među strankama po iznosu primljenih donacija vodi HNS koji je dobio 863 tisuće kuna, slide HDZ sa 418 tisuća, stranka Bandić Milan 365 s 87 tisuća i SDP s 83 tisuće kuna.

Zakonsku obavezu ispunilo je tek pola registriranih političkih stranaka, 77 od 166, pet od šest nezavisnih saborskih zastupnika te 765 od 1.185 nezavisnih vijećnika. Oni koji nisu predali izviješće naći će se pod istragom Državnog odvjetništva koje će protiv njih pokrenuti prekršajni postupak.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)
Webcams provided by webcams.travel add a webcam