GRAD SVETE EUFEMIJE RUŠI REKORDE

Rovinj ostvario tri milijuna noćenja ranije nego lani

(M. MIJOŠEK)

Budući da će do kraja godine biti dovršen novi, luksuzni hotel Grand Park, i renovirana ACI marina, očekuje se da će Rovinj na kraju 2018. ponovno imati impresivne rezultate

Pet dana ranije u odnosu na prošli godinu, Rovinj je danas prešao brojku od tri milijuna noćenja, i time realizirao šest posto više noćenja nego lani, rekla je direktorica TZ-a grada Rovinja Odete Sapač. Rezultat je ostvaren zahvaljujući više od 513 tisuća dolazaka, odnosno nemalih osam posto više nego lani u istom periodu.

- Od početka godine u Rovinju su najbrojniji bili gosti iz Njemačke, koji su ostvarili 28 posto dolazaka, što je porast od dva posto u odnosu na prošlu godinu. Slijede gosti iz Austrije, koji čine 14 posto ukupnog broja gostiju, i porast dolazaka od pet posto. Tradicionalno, tu su i naši susjedi Talijani koji u ukupnom postotku dolazaka zauzimaju treće mjesto (10 posto), kojih je tri posto manje u odnosu na lani, rekla je Sapač.

Od direktorice rovinjskog TZ-a doznajemo da su, što se dolazaka tiče, nizozemski gosti ostvarili porast od 11, a Slovenci od 12 posto u odnosu na lani. Najviše noćenja ostvareno je u kampovima (48 posto), slijede hoteli i turistička naselja (26 posto), dok na privatni smještaj otpada 20 posto ukupnog broja noćenja.

- Uz ove izvrsne brojke i rezultate, treba istaknuti i da se navedeni turistički promet ostvaruje s ukupnim osnovnim kapacitetima od 37.354 osnovnih kreveta, i to bez kapaciteta bivšeg hotela Park na čijoj se lokaciji dovršava novi, luksuzni hotel Grand Park, i ACI marine koja se također renovira. Te će dvije velike investicije, od kojih je izgradnja Grand Park hotela proglašena strateškom na nivou Hrvatske, biti dovršene do kraja godine, pa je za očekivati ostvarenje još boljih rezultata, prokomentirala je Odete Sapač.

Procjenjuje se da će se do kraja ove godine Rovinj ostvariti više od četiri milijuna noćenja. Usporedbe radi, podsjetimo da je prošle godine u gradu svete Eufemije ostvareno 3.850.117 noćenja.

(N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum