ROVINJ

NASTAVLJAJU SE ULAGANJA U SPORTSKU INFRASTRUKTURU: Grade se bazen i streljana, uređuje boćalište

| Autor: Gabrijela DOBROVIĆ
Gradi se novi bazen

Gradi se novi bazen


Da bi se svim sportskim klubovima i udrugama osigurali što bolji uvjeti djelovanja Grad Rovinj godišnje, u prosjeku, izdvaja oko devet milijuna kuna za javne potrebe u sportu te djelovanje Sportske zajednice i sufinanciranje TD Valbruna sporta. Naime, u Gradu smatraju da sportska aktivnost i rekreacija igraju važnu ulogu, ne samo kod usvajanja zdravih životnih navika, već i kod uključivanja pojedinaca u različite društvene skupine što uvelike pridonosi socijalnoj koheziji zajednice. 

Bavljenje sportom od malih nogu promiče razvoj djece i mladih tako što podučava samodisciplini i timskom radu te djeluje preventivno kod opasnosti od rizičnih ponašanja.

S ciljem osiguravanja adekvatnog prostora za trening u zimskim mjesecima rovinjskim plivačima i vaterpolistima, kao i omogućavanja zdravstvene usluge po najvišim i najsigurnijim standardima, koncem prošle godine, investicijom od oko 60 milijuna kuna, započela je izgradnja gradskog bazena u sklopu Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju "Martin Horvat". Na mjestu bivše zgrade fizioterapije trenutno se gradi bazen veličine 33 sa 25 metara te terapijski bazen veličine 12 sa 6 metara, kao i dvorana za vježbanje i elektroterapiju.

Nadalje, u suradnji s gradskim poduzećem "Valbruna sport" započela je izgradnja kompleksa nove civilne streljane "Turnina".

Za projektiranje i izgradnju prve faze streljane "Turnina" utrošeno je 710.617 kuna. Izgrađeni su ogradni zidovi visine 3,5 metra i nasip koji sprječava izlazak metka iz kruga streljane.

U tijeku je javni natječaj za 2. fazu radova u planiranom iznosu od 1.500.000 kuna, odnosno izgradnju natkrivenog platoa s 23 streljačka mjesta i potrebne betonske "blende" s funkcijom sprječavanja izlaska metka iz kruga streljane.

Koncem 2020. dovršeni su radovi na natkrivanju i rekonstrukciji boćališta na Štangi, a koji su uključivali postavljanje nadstrešnice te preuređenje i izgradnju novog klupskog prostora za potrebe lokalnog boćarskog kluba. Tako je investicijom nešto višom od milijun kuna stari teren, koji nije bio natkriven te čija je infrastruktura već bila dotrajala, dobio zasluženo novo ruho.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum