NAJNOVIJESJEDNICA SKUPŠTINE TZ GRADA UMAGA

Rekordan Finacijski plan u novoj turističkoj godini


Na 21. sjednici skupštine Turističke zajednice grada Umaga prihvaćen je najviši iznos Finacijskog plana TZ od njezina osnutka u visini od 12, 461 milijuna kuna. Sjednici je predsjedao gradonačelnik Grada Umaga-Umago, ujedno predsjednik Skupštine TZ, Vili Bassanese, a prijedlog Finacijskog plana za 2019. sa svim relevantnim pokazateljima iznio je i vizualizirao projekcijom na platnu direktor Turističke zajednice grada Umaga, Milovan Popović.

-Prijedlog Programa rada i Finacijskog plana Turističke zajednice za 2019 godinu temelji se na zakonskim aktima, SMPHT za razdoblje 2014.-2020. godine, Programu rada HTZ te smjernicama Marketing plana TZIŽ za 2019. godinu, pojasnio je uvodno Popović osvrnuvši se na strukturu prihoda.

- Najviše sredstava planiramo ostvariti iz boravišne pristojbe u visini od 9 milijuna kuna, slijedi turistička pristojba u visini od 1,1 milijun kuna, prihodi iz proračuna 1 milijun kuna, prihodi od drugih ativnosti 990 tisuća kuna, prijenos viška prihoda iz ove godine iznosi 341 tisuću kuna dok iz ostalih nespomenutih prihoda planiramo ostvariti još 30 tisuća kuna, nizao je Popović zaokruživši tako sumu na 12, 461 milijun kuna.

U nastavku sjednice uručena su priznanja i nagrade za najbolje uređene okućnice, najljepše uređene balkone te izlog u 2018. godini. Tako je stručna komisija u sastavu: Ester Vladilo, Ivana Coslovich i Iva Jakac Brajković predložila, a vijeće Turističke zajednice donijelo odluku da se priznanje i prva nagrada u visini od 1500 kuna u kategoriji za najljepše uređenu okućnicu stambenog objekta dodijeli Lidiji Sorčić iz Umaga. Drugo mjesto i nagrada od 1000 kuna pripala je Mauriziju Mikcu iz Juricana, a treću nagradu u visini od 700 kuna osvojio je Elio Žufić iz Umaga. U kategoriji za najljepše uređeni balkon prvo mjesto i nagrada od 700 kuna pripala je Veri Štokovac iz Umaga, a drugo mjesto i nagrada u novčanom iznosu od 500 kuna uručena je Kati Bajo iz Umaga. Za najbolje uređeni izlog izabran je onaj tvrtke Procella d.o.o.koji se nalazi u Acy marina Umag, a vlasnicima je izuzev priznanja pripala i nagrada od 700 kuna. (S. BOSNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam