DND

Razmjena igračaka, Mini Vox Populi i Obiteljski piknik

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Snimio: M. Rimanić

Snimio: M. Rimanić


Društvo "Naša djeca" Pazin se i ove godine brojnim aktivnostima uključuje u obilježavanje Dječjeg tjedna koji započinje u ponedjeljak i utorak.

U jutarnjim satima pazinski prvašići posjetit će dvorište DND-a u Društvenom centru "Veli Jože" gdje će posaditi biljke i pripovijedati priče. "Pričopričanje" se nastavlja tijekom cijelog tjedna u dvorištima dječjih vrtića Pazinštine. U srijedu u 11 sati članovi DND-a predstavljaju aktivnosti učenicima nižih razreda u dvorištu OŠ Vladimira Nazora Pazin. U četvrtak u DND-u od 15.30 do 17.30 sati slijedi razmjena starih igračaka za roditelje i djecu. Petak je rezerviran za "Mini Vox Populi" na Trgu slobode gdje će predstavnici Grada i gradskih ustanova u 10 sati odgovarati na pitanja polaznika dječjeg vrtića i osnovne škole.

U subotu u dvorištu DND-a od 10 do 15 sati slijedi "Obiteljski piknik" na kojem će se obitelji moći družiti, poigrati, oslikati klupu ili zid i pronaći skriveno blago. Dječji tjedan završava u nedjelju, i to u virtualnom svijetu. Zahvale djece učiteljima, odgajateljima i drugom osoblju sastavljene su u video kolaž koji će se objaviti na društvenim mrežama, a objavit će se i pripremljeni radni materijali "Kutak za dječja prava" i priručnik "Osunčani Pepe".

Do 9. listopada traju prijave za cjelogodišnje dječje radionice za polaznike dječjeg vrtića i osnovne škole. DND nudi "Istarski vremeplov", "Kod Pepea" (psihosocijalna podrška), "Breakdance", "Engleski jezik za najmlađe" i "Male istraživače". Radionice počinju 12. listopada. Tu su i besplatne radionice programa podrške roditeljstvu "Rastimo zajedno!" za roditelje djece do 4. godine starosti. Ciklus od jedanaest besplatnih radionica počinje u srijedu 7. listopada. Inače se te radionice provode u vrtiću, ali ove su godine educirali još jedan tim voditeljica u DND-u kako bi mogli uključiti i roditelje djece koja ne idu u vrtić. Više o radionicama moguće je saznati na www.dnd-pazin.hr, a prijave se primaju na adresi e-pošte dndpazin@gmail.com.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini