SPORTSKI CENTAR FAŽANE I BOĆALIŠTE NA UDARU VANDALA

Razbijen ormarić za struju opasan je za djecu obližnjeg vrtića


Sportski centar u Fažani iza dječjeg vrtića i osnovne škole posljednjeg je mjeseca na udaru vandala, posebno dio namijenjen boćarima. Nepoznati počinitelji oštećuju im kontejner (prostoriju) boćarskog klupa, šaraju ga uvrjedljivim grafitima, a devastirali su i ormarić električne energije preko kojeg se upravlja reflektorima.

Svoj bijes vandali, sudeći prema grafitima, usmjeravaju na čelnike Općine, SDP kao stranku u izvršnoj vlasti, ali i na penzionere, stariju generaciju Fažanaca okupljenih dobrim dijelom u boćarskom klubu.

Razbijeno staklo, uništene klupe

- Nije ni važno toliko što se pisalo, ali nema smisla da se uništava općinska imovina i da se tako vrijeđaju naši mještani. Najveći je problem što je oštećivan ormarić za struju. Netko će stradati! Pa tamo se preko dana igraju i djeca nižih razreda osnovne škole i iz vrtića, to su opasne stvari. Zato smo ormarić dodatno ogradili, rekao je načelnik Radomir Korać na ovotjednoj sjednici Općinskog vijeća, odgovarajući na pitanje vijećnice Ružice Trkulje s liste koalicije IDS-Zeleni što se poduzima po pitanju vandalizma.

Pulska je policija 12. veljače zaprimila dopis komunalnog redara kojim prijavljuju da je na objektu boćarskog kluba razbijeno staklo i da su ispisani grafiti. Osim uništavanja imovine na sportskom centru, otvorenom lani nakon velike rekonstrukcije vrijedne oko milijun kuna, čujemo da je ista ruka vjerojatno i autor brojnih grafita s ustaškim i nacističkim simbolima diljem Fažane, pa čak i u krugu općinske zgrade. O grafitima neprimjerenog sadržaja unutar dvorišta MMC-a, kako navode iz Policijske uprve istarske, obaviješteni su 19. i 21. siječnja. Za našeg obilaska igrališta, opustjelog zbog bure, još su bili vidljivi tragovi devastacije, ali i grafit s nazivom lokalne navijačke skupine.

- Od početka se susrećemo s problemima na boćalištu, a vandalizam je jedan od njih. Čak su i palili vatru na našem stolu, naslanjali klupu na kontejner da ga oštete, jednom su čak i dignuli klupe na krov kontejnera. Predložili smo da se instaliraju kamere pa kad ih se prepozna da se traži nadoknada štete, i od roditelja ako treba. Druga mogućnost je angažirati zaštitarsku službu koja će obilaziti igralište u različitim termina. Vjerujem da bi nekoga ulovili u nedjelu, kaže Milan Novak, tajnik boćarskog kluba.

Postavljanje video nadzora najavio je na spomenutoj sjednici Vijeća i načelnik, no neki su vijećnici utvrdili da to ne bi bilo od pomoći. Njegova zamjenica Ada Damjanac navela je da su iz policije obećali pojačati ophodnje.

Predviđena kazna do dvije godine

- Temeljem zaprimljenih prijava policijski službenici poduzeli su mjere s ciljem pronalaska počinitelja s obzirom se radi o kaznenom djelu oštećenja tuđe stvari za koje je zapriječena kazna zatvora do dvije godine. Dosadašnjim postupanjem nisu utvrđeni počinitelji, stoga će policijski službenici pojačati obilaske i svoju nazočnost na tom području s ciljem sprječavanja daljnjeg oštećivanja i uništavanja imovine, obavijestili su nas iz Policijske uprave Istarske.

Kako čujemo u Fažani, na košarkaškom i malonogometnom igralištu navečer se okupljaju mladi da bi igrali pod reflektorima. No, upravo zbog uništavanja ormarića za struju, dovedeno je u pitanje korištenje rasvjete. Igrališta su navodno i mjesto okupljanja omladine do 23 sata ili eventualno ponoći, a moguće je da se vandalizam odvija u još kasnijim noćnim satima.

- Pozivamo građane ukoliko imaju korisna saznanja o počiniteljima da s punim povjerenjem obrate na broj 192, putem adrese elektroničke pošte istarska@policija.hr ili osobno kontakt policajcu za općinu Fažana Marijanu Krapecu, apeliraju iz PU istarske. (Zvjezdan STRAHINJA)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum