NAJNOVIJENEUGODNOST

Ravnatelju pazinske gimnazije Josipu Šikliću dodijelit će se (samo) Plaketa Grada

| Autor: Anđelo DAGOSTIN

Nakon poduže rasprave vijećnici su jednoglasno izglasali da se Plaketa Grada Pazina dodijeli Ljiljani Pavković, Ediju Pilatu, Josipu Šikliću i Pazinskom kolegiju, a Zahvalnice Ivici Gržiniću i Ivanu Guštinu

 

Posljednja točka preksinoćnjeg zasjedanja Gradskog vijeća, odluka o dodjeli nagrada i priznanja Grada Pazina, podigla je tenzije zbog događanja koja su joj prethodila. Naime, gradska Komisija za nagrade i priznanja krajem travnja odbila je prijedlog Školskog odbora Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin da se dugogodišnjem ravnatelju Josipu Šikliću dodijeli najviša gradska nagrada - Grb Grada Pazina. Komisija je odbijanje obrazložila razlogom što je 1999. godine Šiklić dobio Nagradu Grada Pazina. Uslijedilo je, prošlog tjedna, protestno pismo Nastavničkog vijeća pazinske gimnazije prema komisiji.

Problemi s izborom laureata

Na samom Gradskom vijeću predsjednik komisije Željko Farkaš je kazao da su se vodili načelom da se ne ide u "hiperprodukciju nagrada". Predložio je da se Plaketa Grada Pazina (druga najviša nagrada) dodijeli dugogodišnjim darivateljima krvi Ljiljani Pavković i Ediju Pilatu, Povelja (četvrta nagrada) Pazinskom kolegiju - klasičnoj gimnaziji za 25 godina uspješnog djelovanja, te Zahvalnice (peta nagrada) Ivici Gržiniću za dugogodišnji doprinos razvoju biciklizma i Ivanu Guštinu za dugogodišnje doprinos obrazovanje mladih u tehničkoj kulturi.

U međuvremenu je na stol predsjedavajućeg Davora Slokovića (IDS) stigao zajednički amandman IDS-a, SDP-a, HDZ-a i Milohanićeve liste kojim se predlaže da se Pazinskom kolegiju uruči viša nagrada, Plaketa, ali i da se ravnatelju pazinske gimnazije Josipu Šikliću također uruči, doduše ne Grb, već Plaketa. Vijećnik Valter Milohanić (Milohanićeva lista) tom je prilikom kazao da se baš on usprotivio uručenju Grba ravnatelju Šikliću (Željko Farkaš je bio dio Milohanićeve izborne liste) zato što je prethodno dogovoreni kriterij komisije bio da Grb ne može primiti osoba te da se osobe neće nagrađivati za redovno odrađeni posao, odnosno odlazak u mirovinu. Upustio se zatim i u osobne zamjerke, međutim, prilikom glasanja i on je podigao ruku da se amandman zajedno s odlukom usvoji. Dean Velenderić (SDP) je ustvrdio da se već drugu godinu zaredom pojavljuju problemi s izborom laureata, pa smatra da odluku o nagradama treba izmijeniti, ali i povećati broj članova komisije (trenutno su članovi Željko Farkaš, Serđo Rigo, Atilio Šujević, Paolo Jurčić i Martin Ferenčić). Također je istaknuo da je pazinska gimnazija "institucija" i da ne vidi problem što je ravnatelja Šiklića kandidirao radni aktiv.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam