PRESSICA STOŽERA

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Aleksandar Stojanović objasnio ZAŠTO SE U ISTRI BROJ SUSPEKTNIH PACIJENATA NAGLO POVEĆAO

| Autor: Patricija SOFTIĆ

Još nije poznato ima li koronavirus netko od suspektnih 9 pacijenata iz Istre, čiji su nalazi poslani u Zagreb jučer ili noćas. Tri nalaza od prekjučer su negativna. Dakle, Poluotok je i dalje na brojci od 6 zaraženih.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović objasnio je da se broj suspektnih pacijenata u Istri povećao jer se ovih dana brojni radnici sa zimovališta u Italiji i drugim zemljama s mnogo slučjeva koronavirusa vraćaju kući.

"To su osobe koje su vezane za Italiju, ali i za Austriju i Njemačku. Sad je u tijeku njihov povratak", rekao je Stojanović, dodavši da u Istri nema slobodnog širenja virusa, odnosno da je velika većina suspektnih slučajeva vezana za inozemstvo. 

Također je rekao da svih 6 zaraženih pacijenata imaju blagu sliku, a dva Labinjana, koji su prvi zaraženi u Istri, nakon 2 kontrolna testa trebali bi ići kući.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini