USUSRET BLAGDANU SVIH SVETIH

Rasadnik Dives u Ripendi pripremio osam i pol tisuća lončanica krizantema

| Autor: Branko BIOČIĆ
Valdi Paliska u svom rasadniku, veći dio krizantema već prodano (Snimio Branko Biočić)

Valdi Paliska u svom rasadniku, veći dio krizantema već prodano (Snimio Branko Biočić)


Kako se približava Dan mrtvih tako raste i prodaja krizantema. Posjetili smo rasadnik Dives u Ripendi gdje nam je vlasnik Valdi Paliska rekao kako su ove godine proizveli osam i pol tisuća krizantema u raznim lončanicama

- Naše uobičajeno tržište su trgovine, cvjećarne i maloprodaja, a dosta je robe naručeno i od naših stalnih kupaca. Potražnja je uobičajena, mi smo krenuli još prije mjesec dana a sada je počeo pravi boom. Još dva dana i to je to. Cijene su iste kao i prošle godine, od 20 do 70 kuna po lončanici, a neke ekstra veličine stoje i 200 kuna. Za desetak dana počinje prodaja božićnih zvijezda, pripremili smo ih oko šest tisuća i time zaključujemo poslovnu godinu koja i nije bila tako loša, ali nadamo se da će iduća biti bolja, rekao je Valdi Paliska.

U rasadniku prava gužva, kombiji se pune lončanicama krizantema za dostavu kupcima a mnogi dolaze osobno u Ripendu i ovdje u rasadniku sami izabiru cvijeće.

Živo je i ispred labinskog groblja ali i na otvorenom prostoru tržnice gdje nam je prodavačica rasadnika „Batelić“ iz Županići rekla da prodaja ide za sada osrednje.

- Počeli smo prodavati prekjučer, jučer je padala kiša pa nismo radili, ali vjerujem da će sada krenuti u ova dva tri dana. Nudimo razne krizanteme od 25 do 45 kuna, a najtraženije su one srednje od 30 i 35 kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of