Uzbunilo se lokalno stanovništvo

RAMPAGATE U cijeli se slučaj oko rampe kod plaže Maslinica u Rapcu "umiješao" gradonačelnik Glavičić. Evo što je dogovoreno

| Autor: Branko BIOČIĆ
Rampa Rabac (snimio B. Biočić)

Rampa Rabac (snimio B. Biočić)


Podignuta je rampa u Rapcu kod hotelskog kompleksa i plaže Maslinica, oko koje se proteklih dana uzbunilo lokalno stanovništvo, a njihova ljutnja osjetila se i na društvenim mrežama.

- Čim smo primili informaciju građana o spuštenoj rampi na ulazu u Maslinicu, osobno sam kontaktirao vlasnike hotelske kuće Maslinica d.o.o. i obavijestio ih o novonastaloj situaciji. Nakon razgovora s njima upoznati smo kako su se tijekom prošlog vikenda na području kampa zbivala okupljanja protivna epidemiološkim mjerama na snazi. Hotelsko poduzeće slijedom tih događaja, a sve kako bi spriječilo slična okupljanja, zatvorilo je spomenutu rampu. Nakon našeg razgovora, dogovoreno je da se rampa podigne te je isto već učinjeno, a građane pozivamo da se pridržavaju propisanih mjera. U protivnom, hotelsko poduzeće kao odgovorna pravna osoba bit će primorano poduzeti korake, rekao je gradonačelnik Labina Glavičić.

Stanovnici su bili ljuti jer im je, dok je rampa bila spuštena, bio uskraćen slobodan prolaz prema plaži, na kojoj je i izdvojeni dio uređen za osobe sa invaliditetom, što ima posebnu težinu.

- U tijeku priprema obilježavanja 100-te obljetnice Labinske republike, prostor koji uživa domicilno stanovništvo se smanjio. Kada bi računali slobodan prostor u odnosu na broj stanovnika, vjerujem da bi svake godine broj stanovnika bio veći prema tom pokazatelju, bez obzira na prirodan demografski rast. Ukazujem na ukidanje slobode kretanja automobilom i molim da se pojasni što je sve u privatnom vlasništvu, počevši od kružnog toka koji se nalazi na ulazu u Rabac pa sve do plaže Maslinica, nogometnog stadiona, igrališta nakon novonikle rampe, cesta… Po kojim zakonskim regulativama je dozvoljeno postavljanje ove rampe na toj lokaciji kojom se ujedno uskraćuju parkirališna mjesta i put do plaže? Možemo li u skoroj budućnosti očekivati ograđivanje kampa ogradom, kao i cijelog prostora koji se nalazi u privatnom vlasništvu? Možemo li očekivati takve scenarije i na Girandelli, u Marini i Prtlogu? Možemo li očekivati daljnja oduzimanja prostora, pita se nezavisna vijećnica u Labinu Tanja Pejić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater