ODLIČNE VIJESTI

Tvrtka Maslinica iz Rapca poboljšala status radnika: UTVRĐENA MINIMALNA PLAĆA OD 4.800 KUNA

| Autor: Branko BIOČIĆ
Hoteli "Lido Palace" i "Mimoza"

Hoteli "Lido Palace" i "Mimoza"


Na moj prijedlog veliki iskorak je napravljen da se 22 radnika s ugovorom na određeno vrijeme zaposle na neodređeno vrijeme pa tako trenutno imamo 122 stalno zaposlena radnika. To znači da je za 22 posto povećan broj stalno zaposlenih radnika s čime se malo koja tvrtka može pohvaliti, rekao je Bruno Bulić

Hotelska kuća Maslinica d.o.o. iz Rapca, koja u vlasništvu ima hotele "Mimosa", "Lido Palace", "Hedera" i "Narcis" te autokamp "Olivu" svoja vrata gostima otvara 16. ožujka. Prvi se otvara hotel "Hedera" u kojem se dva dana ranije održava tradicionalna velika maturalna zabava za područje Labinštine. Nakon toga se 23. ožujka otvara hotel "Narcis", a u travnju "Mimosa" i autokamp "Oliva" koji više gostiju očekuje u svibnju.

No, zimski period je iskorišten za analizu 2019. godine, pripremu nove sezone, ali i za donošenje novih poslovnih odluka iza kojih stoji talijanska Uprava, a jedna od tih odluka je i ona da se Bruno Bulić, s funkcije s savjetnika uprave, unaprijedi od kraja siječnja u rukovoditelja ljudskih resursa s većim ovlastima.

Sedam tisuća kuna dodatka

- To je svakako priznanje za moj prošlogodišnji rad. Ja sam došao pomoći i svoj sam dio posla kao savjetnik uprave s ugovorom do kraja prošle godine pošteno odradio, rekao nam je tim povodom Bruno Bulić.

- Analiza poslovanja za prošlu godinu pokazala je mnoge dobre stvari, ali i one manje dobre u poslovanju naše tvrtke. U ovoj godini moramo neke stvari poboljšati i realizirati, a uočene nedostatke ukloniti. Prvi korak smo već učinili, a to je da smo minimalnu plaću podigli na 4.800 kuna, a ta će plaća biti i ove godine. Svi radnici, osim nekolicine koji rade kraće vrijeme, dobiti će sedam tisuća kuna neoporezivog dodatka kroz godinu. Na moj prijedlog veliki iskorak je napravljen da se 22 radnika s ugovorom na određeno vrijeme zaposle na neodređeno vrijeme pa tako trenutno imamo 122 stalno zaposlena radnika. To znači da je za 22 posto povećan broj stalno zaposlenih radnika s čime se malo koja tvrtka može pohvaliti, rekao je nadalje Bulić.

Istaknuo je i da se samo od zadovoljnog radnika može više tražiti, jer, "da biš tražio, moraš nešto i dati".

- Gdjegod se može i gdjegod poslovanje to dozvoljava, treba ulagati u radnike i zapošljavati radnike na neodređeno vrijeme, jer samo takvi radnici osjećaju pripadnost tvrtki i postaju požrtvovniji na poslu. Stalnozaposleni radnici, uz osjećaj pripadnosti tvrtki, uglavnom su i nosioci njezina poslovanja. Tim potezom željeli smo povećati zadovoljstvo zaposlenika, ali i kompaniji osigurati veću stabilnost, ističe Bulić.

Moramo odrediti target goste

Govoreći pak o očekivanjima do nove sezone Bulić je ipak bio suzdržan te ustvrdio da ne bi želio govoriti o brojkama jer su one promjenjive.

- Tržište je problematično jer mi smo destinacija općeg tipa. Nismo usmjereni na sportaše, bicikliste, mlade, obitelji, umirovljenike i slično. Naši gosti su kombinacija starijih osoba u predsezoni i posezoni te obitelji s djecom, iako ima i individualaca i parova. Mislim da ćemo se u budućnosti morati malo odrediti prema kojim ciljnim skupinama želimo ići. Što se naše tvrtke tiče, u predsezoni očekujemo nešto manje noćenja nego lani, iako se popunjenost mijenja iz dana u dan. Međutim, vidimo da ljudi treće životne dobi sve teže žive i u zapadnoj Europi, smatra Bulić.

Na pitanje može li, primjerice, koronavirus ugroziti ovogodišnju turističku sezonu i utjecati na kretanja turista, smatra da to neće utjecati na turističku sezonu.

- To će se riješiti na isti način kao i raniji virusi. Međutim, turističke tvrtke morat će u budućnosti više pozornosti posvetiti ovakvim pojavama, kao i onim klimatskim. Trebat će biti spremne na takve izazove, ali ove godine ne treba od toga praviti bauk, niti se bojati za hrvatski turizam, zaključio je na kraju Bruno Bulić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum