NAJNOVIJE


ROVINJ: STANARI DVIJU ULICA "TUKU" SE ZBOG PARKINGA

Rampa na rubu državne ceste izazvala razdor među stanarima, komunalni redar NALOŽIO OBUSTAVU RADOVA


Radnici koje su angažirali stanari zgrada u Ulici Sv. Vida već započeli s radovima, ali komunalni redar im je rekao da ih obustave i zatrpaju sve što su raskopali, jer nemaju dozvolu

Ovog smo četvrtka primili poziv predstavnice zgrade u Ulici Stanka Pauletića u Rovinju koja se nalazi na samom križanju s Ulicom Svetog Vida čiji su stanari, kako saznajemo, odlučili postaviti rampu samo metar od njene zgrade kako bi osigurali parkiralište isključivo za stanare zgrada u svojoj ulici. Stanarka Ulice Stanka Pauletića tvrdi da na to nemaju pravo.

Privatna parcela

Naime, čestica na kojoj se nalazi parkiralište u privatnom je posjedu, ali cesta je državna. To znači da je u vlasništvu Republike Hrvatske, što postavljanje rampe čini nezakonitim. Osim toga, žalila se jer se stanare njene zgrade nije pitalo za mišljenje.

- Ovo je štetno za sve građane našega grada i bezakonje ne bi trebalo prešutno odobravati, kazala je naša sugovornica.

Predstavnik stanara zgrada Ulice Sv. Vida, pak, navodi da se radi o državnoj cesti, ali budući da ulicu nitko ne koristi, pretvorena je u slijepu i koriste je samo stanari. Prema njegovim riječima radi o 110 stanova i nedovoljno parkirnih mjesta. Od 93 posto stanara je, kaže, dobio suglasnost za postavljanje rampe, a navodi i da je dobio usmenu potvrdu svih službi u Gradu.

Uputili smo se na mjesto događaja da provjerili situaciju. Tamo smo zatekli radnike koji su već započeli s radovima, te policiju i komunalnog redara koji su izašli na očevid. Predstavnik stanara zgrada iz Ulice Sv. Vida komunalnom je redaru rekao da nema nikakvu pisanu dozvolu, već samo usmenu, a dozvolu nisu imali ni radnici koje su angažirali stanari. Upozoreni su da obustave radove i da zatrpaju sve što su raskopali. Ako nastave s radovima, komunalni redari prijavit će ih mjerodavnim tijelima.

Lani postavili znak

Od voditelja gradskog Odjeka za komunalno i prometno redarstvo Elvisa Prenca dobili smo potvrdu da se radi o državnoj cesti, ali da će komunalni redari obaviti očevid da bi se točno utvrdile granice parcela, privatnih posjeda, odnosno državne ceste, te da će se postupiti u skladu sa zakonom.

Prije otprilike godinu dana stanari su postavili prometni znak na kojemu je jasno naznačeno da su mjesta rezervirana samo za stanare, ali turisti i građani koji tamo ne žive to nisu poštovali.

(Aleta BRATTONI)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam