Zavičajna nastava

RAKALJ: KUD Mate Balota u vrtiću  


U sklopu zavičajne nastave, u Dječjem vrtiću Zvjezdice u Puli članovi KUD-a Mate Balota održali su prezentaciju istarskih plesova, pjesme i svirke na tradicionalnim instrumentima. Mališanima svih vrtićkih skupina predstavio se Luka Lupetina svirkom na mihu, dok su Karlo Peruško i Erik Percan zasvirali roženice. Djeci je potom pokazan ples balun uz pratnju na mihu, kojeg je svirao Erik Percan.

Ovo je bio za većinu mališana prvi susret s istarskim plesovima, svirkom i kantom na tanko i debelo. Posebno veselo je bilo kad su mališani uz članove KUD-a zaplesali prve korake baluna uz tete iz vrtića, koje su pokazale zavidno znanje u istarskim plesovima te su savladali prve osnovne korake šetnje, prebira i vrtet. Nakon brzinskog tečaja, koji je bio iznimno uspješan, mališani su pjesmom "Kad san bija poli moga dida" uz pratnju na harmonici koju je svirala teta iz vrtića, zahvalili svojim novim prijateljima iz KUD-a Mate Balota.

Njihovi novi prijatelji su ih pozvali da posjete Rakalj, rodnu kuću Mate Balote, da prošeću Hauserovom šetnicom i vide ljepote Raklja s najljepšeg vidikovca pored crkvice Sv. Agnije te posjete Lupetinine miljenice, koze misice, ovce, koke, zečeve i ostale domaće životinje, koje u gradu nemaju mogućnosti vidjeti. Uvjereni kako je ovo pravi način i pravo vrijeme za upoznavanje djece s tradicijom zavičaja u kojem žive, KUD Mate Balota nastavlja sa svojim radom s djecom, mladima i odraslim osobama.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini