UVAŽEN PRIJEDLOG

PREMIJER POTVRDIO: Od petka u Istri ne rade škole, vrtići ni fakulteti! NASTAVA ZA NAJMLAĐE UČENIKE BIT ĆE PREKO TELEVIZIJE!

| Autor: Portal Glas Istre

Premijer Andrej Plenković upravo je potvrdio da od petka nema nastave u školama u Istri. Jednako tako neće raditi ni vrtići ni fakulteti.

Taman u to vrijeme gradonačelnik Pule Boris Miletić davao je intervju za RTL televiziju. Reagirao je pozitivno na vijest, rekavši da su takve mjere potrebne da bismo se što prije izvukli iz ove situacije.

Ranije je Miletić najavio da su svi istarski gradonačelnici za zatvaranje škola i da očekuje da će Zagreb potvrditi takvu odluku, što se sada i dogodilo.

Nastave nema od petka, a ne već od četvrtka jer je potreban jedan dan da se djeci daju upute što će se činiti dalje i koje su im obaveze.

Čelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac rekao je za Glas Istre da je ugodno iznenađen što je Vlada brzo reagirala na zahtijev is Istre.

Kako je objašnjeno, od ponedjeljka će se za više razrede osnovnih škola (od 5. do 8.) i srednje škole nastava odvijati virtualno.

Za niže razrede nastava će se odvijati preko televizije, odnosno HRT-a 3.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum