GRADITI SE MORA

Pulić: Radovi u Rovinjskom Selu BIT ĆE GOTOVI DO KONCA LIPNJA

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
Ognjen Pulić

Ognjen Pulić, direktor rovinjske Odvodnje, kaže da počinju radovi na asfaltiranju u Rovinjskom Selu, koje bi trebalo biti gotovo do konca mjeseca. Na upit kako komentira negodovanje dijela Seljana zbog toga što se, po njihovom mišljenju, radovi na kanalizaciji odvijaju sporo, zbog čega se boje da će im biti ugrožen posao s turistima (a tvrde i da se pojedine ulice kopaju tri puta) - Pulić kaže da se rokovi izgradnje poštuju.

- Svi radovi koje je ugovorila i potpisala Odvodnja izvode se navedenim hodogramom i ne kasni se, usprkos iznimno kišovitom svibnju. Prije dvije godine rekli smo da se u periodu od 30. lipnja do 15. rujna neće graditi upravo zato da bi privatni iznajmljivači, ali i svi mještani Sela, imali ugodnu sezonu. Isti princip primijenit ćemo i ove sezone. Ono što želim istaknuti je da se posao za koji smo gro sredstava dobili iz fonda EU-a mora obaviti u dogovorenom roku, jer u suprotnom se plaćaju enormni penali, kaže Pulić.

Dodaje da je projekt aglomeracije Rovinj od strane Vlade RH proglašen od strateške važnosti, pa za njega ne važi pravilo ljetnog prekida gradnje i gradilišta.

- Osnovni razlog prekopavanja jedne te iste ulice leži u činjenici da su se u iste rovove Odvodnje ubacivali i ostali infrastrukturaši. Iako smo prije samog otvaranja gradilišta pozvali i njih da nam se pridruže na način da jednim kopanjem i polaganjem infrastrukture riješimo "podzemlje" Sela, to se nije dogodilo. Točnije, neki su se izjasnili, dok su drugi svoju priliku vidjeli tek kad je Odvodnja obavila svoje. Ipak, razmišljajući na način da se Rovinjsko Selo mora jednom i zasvagda urediti i da je to, u krajnjoj liniji, interes svih Seljana, popustili smo i osigurali ostala ubacivanja. Stoga kanalizacija je imala svoju dinamiku, a nova su iskapnja uslijedila zbog drugih investitora, pojasnio je Pulić.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of