VODNJAN

Proslava Svetog Lovre u humanitarnom ozračju: TOMBOLA BUMBARA PRIKUPILA 13.760 KUNA ZA OBITELJ BELAS

Glavni zgoditak, tombola, iznosio je 3.000 kuna, kvaterna 1.000 kuna, a činkvina od 2.000 kuna podijelile su dvije dobitnice. Utješna tombolina iznosila je 500 kuna

| Autor: Glas Istre
Tombola čiji je prihod išao u humanitarne svrhe održana je na trgu

Tombola čiji je prihod išao u humanitarne svrhe održana je na trgu


Tradicionalna "Tombola bumbara" vratila sa na Narodni trg u Vodnjanu. U srijedu navečer na fešti svetog Lovre za Dan grada svi su pažljivo i napeto pratili izvlačenje brojeva i nadali se dobitku. Prodano je čak 688 listića, a prihod od prodaje u iznosu od 13.760 kuna namijenjen je humanitarnoj akciji "Kod kuće je najljepše", kojom Grad Vodnjan prikuplja financijska sredstva za obnovu kuće obitelji Belas izgorjele u požaru.

Glavni zgoditak, tombola, iznosio je 3.000 kuna, kvaterna 1.000 kuna, a činkvina od 2.000 kuna podijelile su dvije dobitnice. Utješna tombolina iznosila je 500 kuna. Večernji program vodili su legendarni Šajeta i Manula Geissa, dok je brojeve s njima izvlačila Dora Špehar.

Tombola čiji je prihod išao u humanitarne svrhe održana je na trgu

U ponudi je bila palenta s tripama, brodetom i junećim šugom

Placa u Vodnjanu bila je prepuna Vodnjanaca i njihovih gostiju i prijatelja svih generacija. Za stolovima se tražilo mjesto više, kafići su bili prepuni. Za gastronomsku ponudu pobrinuo se Agroturist, čiji su članovi pripremili sve za tradicionalnu gastro-manifestaciju Polenta bumbara. Palenta se jela s tripama, brodetom i junećim šugom.

Za odličnu glazbu pobrinuo se Dellboys Band iz Lovrana, a odličnim izborom pjesama rasplesao je publiku i prodrmao placu do kasno u noć. Fešta na dan svetog Lovre tek je zagrijavanje za najveću vodnjansku zabavu i vrhunac programa Vodnjanskog ljeta, glasovitu Bumbarsku feštu, koja se u subotu održava 54. put.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini