Nekretninski boom

Pronašli smo kuću kod Umaga koja se prodaje po nevjerojatnoj cijeni

Kuća ima 142 kvadrata i okućnicu od 1.135. Točna cijena koja se traži je 1.950.000 eura

| Autor: Marcello Rosanda
Zambratija je atraktivno turističko područje sjeverno od Umaga

Zambratija je atraktivno turističko područje sjeverno od Umaga


Jedna se kuća u okolici Umaga od 142 kvadrata i s okućnicom od 1.135 četvornih metara prodaje po nevjerojatnoj cijeni od 1.950.000 eura, što je otprilike 13 tisuća eura po kvadratnom metru.

Da su nekretnine u tom djelu Istre na cijeni, i to gigantskoj, nije novost, no ovdje se zaista radi o atraktivnoj lokaciji za nesvakidašnje papren iznos, barem ako se uzme u obzir koliko traži vlasnik. Koja će cijena na koncu biti postignuta - ostaje da se vidi.

Inače, kao zanimljivost, otkrili smo da je kuću sagradio kapetan broda još 1960. godine i napravljena je u autentičnom stilu te je potom renovirana 2014. Interesantno je da je, svaki put kada se vratio s putovanja, donio različito drveće, pa tako u dvorištu ima raznovrsnih stabala.

ggKuća od dva milijuna eura

Za komentar i pojašnjenje o visokoj cijeni obratili smo se lokalnom agentu za nekretnine Nenadu Krniću iz agencije Kormoran. Pitali smo ga kako to da je cijena toliko visoka, koje su zapravo prednosti nekretnine u vidu blizine mora, infrastrukture, okućnice i sličnih parametara. Jesu li se već javili zainteresirani kupci, kakve su općenito cijene nekretnina na području Umaga, kakvo je tržište. Zanimalo nas je i tko najviše kupuje i u kojem periodu godine, te koji je prosjek cijene po kvadratu.

"Iskustvo mi je pokazalo da cijenu nekretnine najčešće definira vlasnik. Obično kada se odluči za prodaju je u određenom strahu da ne bi prodao ispod cijene i želi testirati tržište, jer se tako osjeća sigurnim. Nikako ne treba zaboraviti da nekretnina za vlasnika osim građevinske ima i emotivnu vrijednost, koju potencijalni kupac teško prepoznaje. Ljudi danas žele imati svoju komociju i privatnost, što znači da žele ići pješke na more i da su u blizini svih bitnih sadržaja. Kako kupci najčešće kažu - "ne želim sedam dana paliti auto, pogotovo u sezoni kada su velike gužve, i za to sam spreman platiti cijenu", kaže Krnić i otkriva da za predmetnu kuću ima dosta telefonskih poziva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini