MEĆAVA

Proljetni snijeg na Ćićariji izazvao poteškoće u prometu. Neki su autima ZAPELI U SNIJEGU

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Auti zapeli u snijegu blizu Brgudca (Snimila Irena Šverko)

Auti zapeli u snijegu blizu Brgudca (Snimila Irena Šverko)


Snježna mećava zahvatila je sjever Istre gdje su gotovo pa iz kratkih rukava "uskočili" u kapute, iz proljetnog u pravi zimski ugođaj. Zabijelila su se sva sela Ćićarije.

Najviše snijega napadalo je na sjeverozapadu laniške općine. U Jelovicama uz granicu sa Slovenijom već je u ranim poslijepodnevnim satima snježni pokrivač dosegao oko 30 centimetara visine, a mjestimično u zapusima, kažu, i do pola metra.

Proljetni snijeg izazvao je na Ćićariji poteškoće u prometu. Nekoliko je vozila zapelo u snijegu na cesti koja od Lupoglava vodi prema Lanišću, neposredno prije skretanja za Brgudac. Među njima i Irena Šverko iz sela Podgaće.

- Nazvala sam službu 112, spojili su me s Istarskim cestama, ali su rekli kako su im tri ralice na terenu i čiste zasnježene prometnice po prioritetima. Morali smo se snaći sami. Malo smo gurali vozila, malo ih povukli džipom i nekako se izvukli i nastavili prema Lanišću, rekla je Irena Šverko.

Snijeg je zabijelio i više predjele Buzeštine, a padao je i u buzetskoj kotlini no nije se zadržavao na prometnicama već se topio u dodiru s tlom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater