BUJE

Program "Sigurnije škole i vrtići": DJECI 79 KOMPLETA PRVE POMOĆI NA DAR

| Autor: Luka JELAVIĆ
Buje (Snimio Milivoj Mijošek)

Buje (Snimio Milivoj Mijošek)


Gradsko društvo Crvenog križa Buje, koje djeluje na području Buja, Umaga, Novigrada, Brtonigle, Grožnjana i Oprtlja, provodi najnoviji program Crvenog križa Hrvatske "Sigurnije škole i vrtići" s ciljem priprema za izvanredne situacije kao što su potresi, poplave, požari, ekstremni vremenski uvjeti i slične nepogode. Velike nesreće i katastrofe uglavnom nastupaju neočekivano i mogu se dogoditi bilo kada i bilo gdje. Kada se katastrofa dogodi, djeca su među najosjetljivijim i najranjivijim društvenim skupinama. U sklopu programa poseban naglasak se stavlja na prvu pomoć, sigurnost u školi i vrtiću te psihosocijalnu podršku.

Volonteri Gradskog društva Buje će u okviru realizacije tog programa podijeliti 79 kompleta prve pomoći vrtićima, školama na području svog djelovanja. Kompleti prve pomoći namijenjeni su provođenju edukacija i radionica iz prve pomoći, a koje su sastavni dio projekta "Sigurnije škole i vrtići" kojeg neki vrtići i škole već provode koristeći unutar projekta razvijenu edukativnu platformu "Sigurnija-djeca.hck.hr" koja nudi metodički i sadržajno standardizirane različite edukativne materijale, aktivnosti i alate iz područja prve pomoći, pripremljenosti za izvanredne situacije i psihosocijalne podrške.

Radionice će početi s početkom nove školske godine u vrtićima i školama koji su iskazali želju i potrebu za sudjelovanjem u programu. Uz ponuđene radionice cilj je svim djelatnicima obrazovnih ustanova ponuditi obnovu znanja kroz tečaj osnovnog održavanja života i upotrebe automatskog vanjskog defibrilatora čime će se povećati razina sigurnosti građana. Cilj je isti program ponuditi i roditeljima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of