LABIN

Prijedlog za iduću sjednicu Vijeća: Objavljeni kandidati za gradske nagrade, ZA NAGRADU ZA ŽIVOTNO DJELO NOMINIRAN PRIM. DR. SC. LUCIJAN MOHOROVIĆ

| Autor: Branko BIOČIĆ

Na idućoj sjednici labinskog Gradskog vijeća koja će se održat u utorak naći će se i odluka o ovogodišnjim dobitnicima gradskih priznanja, a već su istaknute i kandidature.

Za ovogodišnjeg dobitnika Nagrade za životno djelo, priznanja i novčane nagrade od 20 tisuća kuna, predložen je prim. dr. sc. Lucijan Mohorović. Argumenti za njegovu kandidaturu su dugogodišnji znanstveni rad i javno zdravstveni doprinos na području Grada Labina i šire zajednice. Epidemiologinja dr. Suzana Mušković predložena je za Godišnju nagradu, i to za izniman dugogodišnji doprinos u zdravstvenoj prevenciji i angažmanu u civilnom sektoru. Godišnja nagrada "teška" je sesam tisuća kuna.

Za dobitnike Zahvale Grada Labina predloženi su dr. sc. Luka Ilić, protestanski župnik, svećenik evangelističko-luteranske crkve u njemačkom Balzheimu, i to za kontinuirano proučavanje djela Matije Vlačića Ilirika i promociju Labina, kao i volonterski timovi Gradskog društva Crvenog križa za aktivnosti tijekom epidemije koronavirusa. Zahvala Grada Labina je likovno rješenje umjetnika Renata Percana.

Nagrade će se laureatima uručiti na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada Labina.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater