NAJNOVIJEUMAG

Potpisivanje peticije protiv odašiljača; Bassanese: NE ŽELIMO BITI POKUSNI KUNIĆI!

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ

U Umagu je u subotu održan i drugi krug potpisivanja peticije protiv nezakonitog postavljanja odašiljača na privatne stambene objekte na području Umaga. Samo tijekom prošlotjedne akcije prikupljanja potpisa skupljeno je više od 800 potpisa građana Grada Umaga

 

Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese ovih je dana uputio apel medijima u ime svojih sugrađana u borbi koju je Grad Umag započeo s teleoperaterima. Uz apel, poslan je i poziv na drugi krug potpisivanja peticije protiv nezakonitog postavljanja odašiljača na privatne stambene objekte na području Umaga. Samo tijekom prošlotjedne akcije prikupljanja potpisa skupljeno je više od 800 potpisa građana Grada Umaga.

 

Direktne ponude građanima

"Poštovane sugrađanke, poštovani sugrađani, obraćam vam se ovim putem ne bih li vas upozorio kako u posljednje vrijeme na području našega grada učestalo pristižu direktne ponude upućene građanima od strane raznih teleoperatera, a za postavljanje telekomunikacijskih odašiljača na njihove privatne stambene objekte. Obavještavamo vas da je gradskim odlukama zabranjeno postavljanje navedenih odašiljača. Kao gradonačelnik, ali prvenstveno kao građanin ovoga grada, apeliram da ne prihvaćate navedene ponude, s obzirom da je riječ o još neutvrđenim razmjerima negativnog i potencijalno štetnog utjecaja na naše zdravlje i zdravlje naše djece, istaknuo je gradonačelnik Bassanese te dodao kako su mnoge zemlje Europske unije stale tome na kraj.

"Budimo zajednica i recimo odlučno ne elektromagnetskom zračenju, jer zdrava budućnost je u rukama svih nas!", zaključio je Bassanese.

Povod - odašiljač na Komuneli

        Inače, drugi krug prikupljanja potpisa kojim se, kako je rečeno, želi osigurati zdrava budućnost Umaga i njegove djece, održano je u subotu od 10 do 12 sati. Pod motom "Mi Umažani ne želimo biti pokusni kunići!" i ovaj put potpisivanje peticije bilo je uspješno.

Organizatori ističu da je neposredni povod za akciju nedavno postavljanje odašiljača teleoperatera na području Komunele, zbog čega su građani Umaga, uz potporu Grada i pokrenuli potpisivanje peticije protiv čina postavljanja antenskog prihvata, odašiljača.

- Kako nije riječ o izoliranom slučaju, a postoje naznake da je u planu postavljanje još nekolicine takvih odašiljača od strane svih teleoperatera u naseljenim područjima, a blizu naših škola, vrtića ili zdravstvenih ustanova, potpisivanjem same peticije svi se zajedno borimo protiv nezakonito postavljenih antenskih prihvata koji dokazano štete zdravlju nas i naše djece. Mnoge zemlje Europske unije stale su tome na kraj. Jesmo li i mi dio EU?!, naveli su organizatori.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam