VRIJEDNA INVESTICIJA

Potpisan ugovor o izgradnji novog objekta: DO TRAVNJA UMAG DOBIVA NOVO SPORTSKO IGRALIŠTE

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Umag, sportsko igralište

Umag, sportsko igralište


Umaški gradonačelnik Vili Bassanese u gradskoj upravi službeno je jučer potpisao ugovor s glavnim izvođačem izgradnje novog sportskog igrališta pri Osnovnoj školi Marije i Line, tvrtkom Arhos iz Rijeke koju zastupa direktor Tomislav Gruban.

Vrijednost investicije iznosi gotovo pet milijuna kuna, Grad Umag ulaže veći dio iznosa, dok je 700 tisuća kuna osiguralo Ministarstvo turizma i sporta. To je bio najveći iznos koji je nekom projektu na natječaju dodijelilo navedeno ministarstvo. 

Obnovljena škola 

Polivalentno sportsko igralište sadržavat će dva košarkaška, jedno rukometno i jedno polivalentno igralište dimenzija za mali nogomet, vježbališta na otvorenom, jamu i zaletište za skok u dalj, prostor za stolni tenis, igralište za odbojku i igru graničara te novu atletsku stazu.

Građani će tako do proljeća dobiti potpuno novo polivalentno sportsko igralište, a koje će se savršeno stopiti uz novi izgled obnovljene školske zgrade Osnovne škole Marije i Line u čijoj se neposrednoj blizini nalazi. Izgradnjom igrališta, čije je okončanje planirano za travanj 2021. godine, bit će ostvaren još jedan od strateških projekata društvenog karaktera Grada. 

Besplatno i za građane 

- Realizacijom ovog projekta isprepliću se dva područja od strateške važnosti za razvoj umaške zajednice i budućih generacija, a riječ je o obrazovanju i sportu. Igralište će vrlo brzo postati mjesto susreta, igre, zdravog druženja građana svih dobnih skupina, ali i generator urbanog razvoja grada, naglasio je gradonačelnik Bassanese prilikom potpisivanja te dodao kako će igralište, osim učenika, moći potpuno besplatno koristiti i svi građani Umaga.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum