VIJENAC I SVIJEĆE

POREČ obilježen Dan sjećanja na žrtve holokausta

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Delegacija Grada Poreča predvođena zamjenikom gradonačelnika Elijom Štifanićem i predsjednikom Gradskog vijeća Zoranom Rabarom te delegacijom Udruge antifašističkih boraca položila je cvijeće na spomenik palim borcima u parku pokraj gradske palače u povodu današnjeg dana sjećanja na žrtve holokausta.

Kako je prilikom obilježavanja naglasio zamjenik gradonačelnika, na ovu obljetnicu polažemo nadu da se ovakva događanja ne zabrave i da se više nikada i nigdje neće ponavljati.

Dan sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti međunarodni je dan sjećanja kojim se želi podsjetiti na sve žrtve nacističkih režima tijekom Drugog svjetskog rata.

Ovaj se Dan obilježava diljem Europe, a u najvećem broju europskih zemalja za datum obilježavanja izabran je 27. siječnja. Na taj dan 1945. Crvena armija oslobodila je 7.500 zatvorenika koje su za sobom ostavili nacisti u koncentracijskom logoru Auschwitz u Oświęcimu u Poljskoj. Tog se datuma ovaj Dan sjećanja obilježava i u Republici Hrvatskoj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini