POTPISAN UGOVOR

POREČ NIJE SAMO NA PAPIRU GRAD SPORTA; Hrvatski rukomet se ponovno vratio u grad svetog Maura

| Autor: Cristian Bruno GALIĆ

Poreč nije samo na papiru grad sporta, a rukomet u svemu tome igra veliku ulogu. Upravo zahvaljujući rukometu imamo dvoranu Žatika i brojna natjecanja i sajmove kojima je domaćin.   Ali posebno moram istaknuti svjetsko i europsko prvenstvo u rukometu

 

 

U prostorijama Male gradske Grada Poreča potpisan je jednogodišnji ugovor o suradnji Grada Poreča i Hrvatskog rukometnog saveza. Ugovor su na obostrano zadovoljstvo potpisali gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac. Svoj entuzijazam za budućnost s dogovorenom suradnjom nije krio gradonačelnik Loris Peršurić.

Porečani žive sport svaki dan

- Poreč nije samo na papiru grad sporta. Poreč i Porečani žive sport svaki dan, a rukomet u svemu tome igra veliku ulogu. Upravo zahvaljujući rukometu imamo dvoranu Žatika i brojna natjecanja i sajmove kojima je domaćin. Ali posebno moram istaknuti svjetsko i europsko prvenstvo u rukometu. Nakon tih prvenstva, naša vrlo uspješna suradnja s HRS-om se dodatno ojačala jer se hrvatska rukometna reprezentacija vratila na pripreme u Poreč. Nakon nje, ove se godine vratio i klupski rukomet, i generacije mladih rukometašica i rukometaša, treneri...to smo htjeli podržati i zato danas i službeno potpisujemo ugovor o rukometu u Poreču. Vjerujem da će HRS i u budućnosti birati Poreč kao jednog od svojih gradova domaćina jer im sigurno ništa ne nedostaje - od infrastrukture, dobre organizacije, odličnog smještaja., rekao je Peršurić.

U ime HRS-a, predsjednik Tomislav Grahovac je istaknuo kako su Poreč odabrali nakon što su neko vrijeme bili u Umagu.

- Prije svega, mi smo počeli s Festivalom rukometa u Poreču i nakon što smo bili neko vrijeme u Umagu kojem ovim putem još jednom zahvaljujem, odlučili smo se vratiti u Poreč. Poreč zadovoljava apsolutno sve kriterije koji trebaju jednom sportskom savezu kao što je HRS. Poreč je možda i grad s najrazvijenijom i najjačom sportskom infrastrukturom u Hrvatskoj, rekao je Grahovac.

Poreč kao baza za sve pripreme

Po njegovim riječima, novopotpisana suradnja obuhvaća mnoštvo događaja i gostovanja u Poreču.

- Tu će biti naše najjače selekcije, koje će imati porečku bazu za pripreme za velika natjecanja, zatim događanja kao što je Festival rukometa, u lipnju igramo kvalifikacijsku utakmicu protiv Belgije, zatim HEP Croatia Cup i niz takvih sličnih pripremnih turnira će se više manje održavati u Poreču. Vrlo rado dolazimo Poreč na pripreme i moram se pohvaliti da smo nakon priprema u Poreču često kući dolazili s najsjajnijim odličjima. I nadam se da će takva suradnja biti i u budućnosti., zaključio je. Grahovac.

S trenutno središnjim događajem u Poreču, Festivalom rukometa, izrazito su zadovoljni i gradonačelnik i predsjednik HRS-a. Gradonačelnik je zadovoljan i u ime Grada Poreča i u ime Turističke zajednice. Pogotovo zato što su u Poreču svi uzrasti, djevojčice, dječaci, treneri, suci, dakle veliko okupljanje i veliki broj ljudi, a Grahovac dodao kako je kroz proteklih tjedan dana kroz Poreč prošlo oko dvije tisuće ljudi, što treneri, mlađe dobne skupine, završnica ženskog i muškog Kupa.

- Mislim da se mi kao savez možemo pohvaliti da niti jedan sport nema ovakvu manifestacija kao što je Festival hrvatskog rukometa i jako smo ponosni na što smo napravili, zaključio je Grahovac.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of