IZBORNI DAN

POREČ NA BIRALIŠTIMA Po četiri liste u gradskim mjesnim odborima

| Autor: A. DAGOSTIN
Milivoj MIJOŠEK

Milivoj MIJOŠEK


U Mjesnom odboru Joakim Rakovac u središtu grada najveća je izborna konkurencija, jer su se ondje kandidirale četiri liste. Nositelj SDP-a je Vladimir Sladonja, IDS-a Ivan Herak, Stranke Ivana Pernara (SIP) Albano Seba, a tu je i nezavisna lista Zlatka Lovrekovića

 

Danas se u Poreču od 7 do 19 sati održavaju izbori za članove sedmeročlanih vijeća mjesnih odbora Baderna, Mate Balota, Joakima Rakovca, Nova Vas, Veli Maj, Fuškulin, Žbandaj, Anke Butorac, Varvari i Červar-Porat.

        Najveća je gužva u tri urbana mjesna odbora. U Mjesnom odboru Joakim Rakovac u središtu grada najveća je izborna konkurencija, jer su se ondje kandidirale četiri liste. Nositelj SDP-a je Vladimir Sladonja, IDS-a Ivan Herak, Stranke Ivana Pernara (SIP) Albano Seba, a tu je i nezavisna lista Zlatka Lovrekovića. U MO Mate Balota za sedam mjesta u mjesnom odboru kandidirani su IDS s nositeljem liste Eugenom Stanissom, SDP s nositeljem liste Aleksandrom Kovačem i SIP s nositeljem liste Željkom Hrnčićem. Za Vijeće MO Anke Butorac kandidirane su tri liste: IDS predvodi Zoran Rabar, SDP Goran Gašparac, a SIP Eni Mihalić.

U MO Nova Vas nositelj liste IDS-a je Roland Kosinožić, SDP-a Rodoljub Kosinožić, a SIP-a Emanuel Rudan. U MO Veli Maj birači će na raspolaganju imati HNS s nositeljem liste Slavkom Fornažarom, IDS predvodi Michela Bravar Kovačić, a SIP Bernard Ritoša. U MO Baderna kandidirane su dvije liste: IDS s nositeljem Petrom Bankom i nezavisna lista Dragana Legovića. Za MO Fuškulin se nadmeću IDS s nositeljem Andreom Crevato i SIP s nositeljem Davorom Koracom.

U posljednja tri mjesna odbora kandidirana je samo po jedna IDS-ova lista. U MO Červar Porat predvodi je Vesna Sliško, u MO Varvari Marina Pacenti, a u MO Žbandaj Sandi Jugovac.

Inače, biračko mjesto za MO Badernu nalazi se u tamošnjoj zgradi škole, za MO Žbandaj u poduzetničkom inkubatoru Žbandaj, za MO Fuškulin u društvenom domu Fuškulin, a za MO Anka Butorac u društvenom domu u na Trgu kneza Branimira. Za MO Veli Maj izbori će se odvijati na dvije lokacije: u zgradi tamošnje područne osnovne škole i u sjedištu mjesnog odbora u Creskoj ulici. U MO Varvari isto postoje dva izborna mjesta: u zgradi tamošnje područne osnovne škole i u društvenom domu u Musaležu. U MO Joakim Rakovac izbori će se održati u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta i u porečkom vatrogasnom domu. MO Mate Balota ima čak tri izborna mjesta: sportska dvorana Palestra, Osnovna škola Finida i zgrada Hrvatske elektroprivrede u Vlašićevoj ulici. Za MO Nova Vas izbori će se održati u zgradi tamošnje osnovne škole, a za MO Červar Porat u zgradi mjesnog odbora na adresi Park Učka 2.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater