DOMU ZDRAVLJA STIGAO NAJMODERNIJI GINEKOLOŠKI ULTRAZVUK

POREČ: DONACIJA OD 300 TISUĆA KUNA - Kupljen novi ultrazvuk za ginekološku ambulantu

| Autor: Cristian Bruno GALIĆ
Ravnatelj domova zdravlja Ante Ivančić i gradonačelnik Loris Peršurić potpisali su ugovor

To je nastavak aktivnosti Grada Poreča nakon nabave vozila i odjeće za djelatnike 'hitne', plaćanja smještaja liječnicima Hitne, ginekologinji i voditelju laboratorija te osiguravanja nadstandarda hitne medicinske pomoći, naveo je Peršurić

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i ravnatelj Istarskih domova zdravlja Ante Ivančić potpisali su jučer ugovor za financiranje nabave opreme za Dom zdravlja Poreč. Radi se o nabavi dijagnostičkog ultrazvučnog uređaja za potrebe ginekološke ambulante Doma zdravlja Poreč, vrijednom 300 tisuća kuna, čiju je nabavu sa 150 tisuća kuna financirao Grad Poreč, dodatnih 100 tisuća Valamar Riviera te 50 tisuća Plava laguna.

Zdravstveni nadstandard

- U proteklom razdoblju donirali smo EMNG aparat vrijedan 120 tisuća kuna, potom CRP i ostale aparate vrijedne oko 38 tisuća kuna, za što su sredstva skupljena prodajom karata za emisiju Lijepom našom, a sada zajednički nabavljamo ultrazvuk za ginekološku ordinaciju, rekao je gradonačelnik Peršurić.

Nabava aparata, dodao je, građankama Poreča i Poreštine omogućuje potpunu, bolju i bržu uslugu i zasigurno je neophodna za kvalitetno funkcioniranje ordinacije.

- To je nastavak aktivnosti Grada Poreča u investiranje s ciljem zadržavanja zdravstvenog standarda za naše sugrađanke i sugrađane i stanovnike cijele Poreštine, poput nabave vozila i odjeće za djelatnike Hitne medicinske pomoći, plaćanja smještaja liječnicima Hitne, ginekologinji i voditelju laboratorija, osiguravanja nadstandarda hitne medicinske pomoći te plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja porečkim umirovljenicima, naveo je Peršurić i zahvalio se Valamar Rivieri i Plavoj laguni na ovoj vrijednoj donaciji i brizi za zajednicu.

Dodao je i kako ova nabava nije u ingerenciji Grada, ali Grad želi pomoći uvijek u okviru financijskih mogućnosti pa, ako se svake godine radi pomalo, napravit će se puno toga, zaključio je.

Kvalitetnija dijagnostika

Ravnatelj Ivančić zahvalio je gradonačelniku na angažmanu oko prikupljanja donacije, napomenuvši kako ginekološka ambulanta u Poreču trenutno koristi aparat koji je također bio donacija Grada prije desetak godina.

- Novi nabavljeni aparat je aparat visoke klase i nove generacije, proizvođača General Electric te donosi kvalitetu, ali i brojne softvere koji donose kvalitetniju dijagnostiku. Doktorice iz ordinacije su u probnom radu izrazile veliko zadovoljstvo performansama novog aparata i zasigurno će im rad odsad biti ugodniji i lakši, rekao je Ivančić i pohvalio suradnju s lokalnim samoupravama, napomenuvši kako to nije nužno slučaj i u ostalim dijelovima zemlje. - Osim nabave aparata, Poreč je prvi krenuo i s financiranjem smještaja deficitarnim liječničkim kadrovima i nadam se da ćemo ovako dobro nastaviti surađivati i u budućnosti, zaključio je Ivančić.

Istarski domovi zdravlja pokrit će troškove PDV-a, a aparat, koji je ovaj tjedan dostavljen Domu zdravlja Poreč će, po instalaciji u ordinaciji, biti odmah stavljen u funkciju.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini