povijesni događaji

Polaganjem vijenca obilježena 75. obljetnica Dana oslobođenja Labinštine OBILJEŽEN SKROMNO, ALI PONOSITO

| Autor: Branko BIOČIĆ

U okolnostima koje nam današnje vrijeme nosi, ovaj smo dan obilježili skromno, ali ćemo zajedničkim snagama prebroditi i ovo stanje koje je trenutno oko nas, jer borba s ekonomskim posljedicama ove pandemije tek nam predstoji, rekao je gradonačelnik Valter Glavičić

U povodu 75. obljetnice oslobođenja Labinštine, jučer su na spomen obilježjima u naseljima Ripenda i Nedešćina položeni vijenci i zapaljene svijeće u ime Grada Labina te općina Sv. Nedelja, Raša, Pićan i Kršan te udruga antifašista i udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Vijenac su na spomen obilježju u Ripendi položili gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić, njegova zamjenica Federika Mohorović Čekada te predstavnici udruga antifašista, Severino Franković i Narčizo Ružić. Kraj spomenika u Nedešćini polaganju su prisustvovali zamjenica načelnika Općine Sv. Nedelja Irene Franković, dogradonačelnica Mohorović Čekada te predstavnici udruga Severino Franković i Narčizo Ružić.

Zamjenica načelnika Općine Sv. Nedelja Irene Franković podsjetila je nazočne na povijesni tijek događaja tijekom kojeg su dalmatinske brigade i 43. istarska divizija zajedničkim snagama obranile Labinštinu, ali se nadovezala i na trenutno stanje te pohvalila načine borbe protiv nevidljivog neprijatelja i sve napore koji su učinjeni da se zaštite životi ljudi.

Gradonačelnik Glavičić osvrnuo se na važnost današnjeg obilježavanja ovog datuma koji je simbol svega što Labinština i Istra žive.

- Ovi povijesni događaji nešto su na što smo izrazito ponosni, nešto što se prenosi iz generacije na generaciju i značajan je zalog za budućnost sačinjenu na pravim temeljima. U okolnostima koje nam današnje vrijeme nosi, ovaj smo dan obilježili skromno, no s izrazitim ponosom na sve one koji su pokazali kako se i u najtežim situacijama vrijedi boriti za slobodu. Tako ćemo zajedničkim snagama prebroditi i ovo stanje koje je trenutno oko nas, jer borba s ekonomskim posljedicama ove pandemije je tek pred nama, zaključio je gradonačelnik Glavičić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater