JEDNA OD NAJBOLJIH U HRVATSKOJ

"Pojačana" infrastruktura u labinskoj poslovnoj zoni Vinež: OTVARA SE NOVIH STOTINU RADNIH MJESTA

Nedavno su završeni radovi na izgradnji druge faze prometnice sa pripadajućom infrastrukturom i to desetak dana prije ugovorenog roka završetka. Cijena radova za ovu fazu iznosila je 1.568.469,64 kuna sa PDV-om

| Autor: Branko BIOČIĆ
Poslovna zona Vinež

Poslovna zona Vinež


Poslovna zona Vinež jedna je od tri najbolje u Hrvatskoj, ima veliki broj radnih mjesta, te se ondje nalaze renomirane svjetske tvornice i tvrtke. Ova je poslovna zona investitorima prilično zanimljiva, između ostalog, i zbog infrastrukturne opremljenosti.

Naime, nedavno su završeni radovi na izgradnji druge faze prometnice sa pripadajućom infrastrukturom u sjevernom dijelu zone, i to desetak dana prije ugovorenog roka završetka. Time će novu tvornicu, koja je trenutno u izgradnji, na ovom dijelu dočekati infrastrukturom potpuno opremljen prostor. Radi se o drugoj fazi radova nakon dovršetka prve faze sredinom prošle godine, a izvođač radova bio je Obrt u građevinarstvu „RAKOS“.

Ugovorena cijena radova za drugu fazu iznosila je 1.568.469,64 kuna sa PDV-om. Radovi su uključivali izgradnju cjelokupne infrastrukture, prometnice, oborinske odvodnje, vodovodne mreže, odvodnje otpadnih voda, javne rasvjete te elektroničke komunikacijske infrastrukture. Ova prometnica, izgrađena kroz dvije faze s manjim kružnim tokom na svojem kraju, čini cjelinu koja omogućuje lakše i jednostavnije kretanje zonom, ali i jednostavnije spajanje na glavnu prometnicu za teretna vozila.

- Ovim radovima završeno je opremanje ovog dijela Poslovne zone Vinež unutar koje se već obavlja gospodarska djelatnost u četiri postojeće hale, a na posljednjoj neizgrađenoj građevnoj čestici u ovom dijelu zone, započela je izgradnja još jedne tvornice Carel Adriatica, sukladno izdanoj građevinskoj dozvoli. Nova će tvornica zaposliti do 100 ljudi u moderno opremljenom prostoru koji će imati i showroom. Ovakvim investicijama još jednom dokazujemo da upravo Poslovna zona Vinež podiže ljestvicu i nije slučajno proglašena jednom od najboljih u državi te kakvo povjerenje stječu investitori dolaskom u Labin, istaknuo je gradonačelnik Valter Glavičić. Investicijom Grada u infrastrukturu na sjevernom dijelu zone i izgradnjom nove tvornice Carel Adriatica zaokružuje se cjelina ovog dijela Poslovne zone Vinež.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini