BILJEŠKE IZ SVAKODNEVICE

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU / Noćna foto razglednica iz Pješčane uvale

| Autor: Enes SEFERAGIĆ - ENKI


Noćne šetnje gradovima i metropolama samo su u mojim sjećanjima. Ne znam kako je u nova vremena ali imale su svoje čari, nesumnjivo.

Osvijetljene ulice, klubovi, ljudi, život. No i toga je u posljednje vrijeme radi okolnosti u koje smo dovedeni sve manje. Nasuprot tome, ranojutarnja ili noćna šetnja malim urbanim mjestom kao što je Pješčana Uvala duž skoro kilometar osvijetljene i uređene šetnice ima neki svoj poseban štih i draž.

Mir, svježina i tišina samo ponekad prekinuta lavežom psa ili škriputavim zvukovima užeta dok vjetar pomiče brodice i barke, ali i osjećaj sigurnosti u nadolazeće sve kraće dane znaju privući rano jutarnje šetače pa i trkače.

I što noći budu postajale duže, biti će ih sve više. Kako to izgleda pokušati će vam dočarati ova mala fotogalerija.

Turista već odavno nema, i dok većina stanovnika još spava, šetnja ranojutarnjim, a sad već noćnim satima često je moj izbor, a vaše birate sami. Može to biti i neko drugo mjesto i ne treba se baš tako rano ustati, samo željeti to i doživjeti.

Ili kako je to napisao Meša selimović. "Znaš li šta je najljepše u životu? Želja, prijatelju".

(Snimio Enes Seferagić Enki)(Snimio Enes Seferagić Enki)(Snimio Enes Seferagić Enki)(Snimio Enes Seferagić Enki)(Snimio Enes Seferagić Enki)(Snimio Enes Seferagić Enki)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater