NIJE JOŠ SVE IZGUBLJENO

POČELO JE POČELO! S popuštanjem mjera startala turistička sezona. Prve goste primio je jedan od najvećih i najljepših kampova na našoj obali. U TAR SU STIGLI SLOVENCI, NIJEMCI, AUSTRIJANCI, ŠVICARCI…

| Autor: Milan PAVLOVIĆ

U ovoj godini punoj neizvjesnosti i odricanja i to se napokon dogodilo: počela je ljetna turistička sezona! U petak 22. svibnja svoja vrata gostima je otvorio Valamarov kamping resort Lanterna, te se u jednom od najvećih i najljepših kampova na našoj obali već bilježe i prva ovogodišnja turistička noćenja.

U Tar su na odmor stigli neki od stalnih, dugogodišnjih gostiju, a kako neslužbeno doznajemo, već je prvih dana bilo i individualnih dolazaka gostiju koji su od kuće bookirali svoj smještaj jer je to zasad jedan od uvjeta za ulaz u Hrvatsku. Upravo iz tog razloga zasad je vrlo mali broj tzv. walk in dolazaka bez rezervacija, odnosno radi se o gostima koji imaju rezervaciju za neki drugi smještaj pa su jedno vrijeme odlučili provesti i u kampu Lanterna.

Većina gostiju u ovoj prvoj fazi naši su susjedi Slovenci, ali su u kampu zadovoljni što bilježe dolazak i Nijemaca, Austrijanaca i Švicaraca. Sve je njih na dolazak, bez sumnje, ohrabrila dobra epidemiološka situacija kod nas, a dodatni poticaj bila je odluka o ukidanju obavezne 14-dnevne karantene po povratku s putovanja, koja je prošlog tjedna donesena u pojedinim njemačkim pokrajinama.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini