NAJNOVIJE


LABIN ZAVRŠNICA ŽUPANIJSKOG PRVENSTVA OŠ U RUKOMETU ZA DJEVOJČICE

Pobjednička ekipa iz Buzeta na Državnom prvenstvu branit će boje Istre

Zaslužene pobjednice - ekipa OŠ Vazmoslava Gržalje iz Buzeta

U finalu nije bilo neizvjesnosti. Kvalitetnija Osnovna škola Vazmoslava Gržalje deklasirala je već pomalo umorne Labinjanke koje su prve povele, a zatim, kako je vrijeme odmicalo, prednost Buzećanki je rasla

U labinskom sportskom centru "Franko Mileta" u organizaciji Školskog športskog saveza Istarske županije održano je Županijsko prvenstvo školskih sportskih društava osnovnih škola u rukometu u kategoriji djevojčica. Domaćin županijskog natjecanja bila je Osnovna škola Matije Vlačića iz Labina.

Finale bez iznenađenja

Nakon gradskih i općinskih natjecanja po teritorijalnom principu u osam skupina održanih tijekom listopada i studenog pobjednici su ostvarili pravo plasmana na završnicu županijskog natjecanja u Labinu gdje je nastupilo osam školskih sportskih društava, odnosno 112 učenica u pratnji osam mentora. U dvije nove labinske sportske dvorane natjecale su se Osnovna škola "Mate Balota" iz Buja, "Finida" iz Poreča, "Jurja Dobrile" iz Rovinja,   "Vladimir Nazor" iz Pazina, "Vazmoslav Gržalja" iz Buzeta, domaćin Osnovna škola "Matija Vlačić" iz Labina te pulske osnovne škole Šijana i Stoja.

U prvom dijelu natjecanja ekipe su bile podijeljene u dvije skupine, s po četiri momčadi. Igralo se bod sustav, svatko sa svakim. Uvjerljivi pobjednici skupina bili su labinska škola Matije Vlačića koja je uvjerljivo pobijedila u svim utakmicama svoje skupine te buzetska Osnovna škola Vazmoslava Gržalje koja je u odlučujućem susretu za prvo mjesto u svojoj skupini pobijedila školu iz Buja i tako izborila finale protiv Labinjanki. Nakon odigranih dvanaest utakmica, pobjednici skupina igrali su za prvo mjesto, dok su drugoplasirani igrali za treće mjesto. Najprije su u borbu za broncu krenule osnovne škole Jurja Dobrile iz Rovinja i Mate Balote iz Buja.

Nakon zanimljive utakmice u kojoj su djevojke iz Buja već na poluvremenu vodile sa četiri razlike slavila je na kraju škola iz Buja rezultatom 17:7. U finalu nije bilo neizvjesnosti. Kvalitetnija Osnovna škola Vazmoslava Gržalje deklasirala je već pomalo umorne Labinjanke koje su prve povele, a zatim, kako je vrijeme odmicalo, prednost Buzećanki je rasla. Već na poluvremenu raspoložene Buzećanke predvođene Aurorom Vivoda i vratarkom Miom Mraković vodile su 17:6 te najavile svoju sigurnu pobjedu. Raznovrsnom igrom i preko brzih kontri u drugom su poluvremenu punile protivničku mrežu do konačnih 29:6. Labinjanke kojima su nedostajale dvije igračice u drugom poluvremenu nisu uspjele postići ni gol pa je pobjeda rukometašica OŠ Vazmoslava Gržalje iz Buzeta bila uvjerljiva i više nego zaslužena jer su pokazale zavidnu kvalitetu za svoj uzrast i potencijal za budućnost ženskog rukometa u Buzetu što bi svakako trebalo iskoristiti.

Zaslužena pobjeda

Prof. Darko Černeha iz Buzetske osnovne škole Vazmoslava Gržaje zadovoljno je na kraju rekao: - Mi smo u Labin došli po prvo mjesto i to smo zasluženo ostvarili. Najveći konkurent bila nam je škola iz Buja. Čestitam curama, ali i RK Buzet i njihovim trenerima jer to je njihova ekipa, ja sam ih samo kao profesor u školi vodio na ovom natjecanju, rekao je Černeha.

Medalje je najuspješnijim školama dodijelio Edi Juričić, ravnatelj labinske OŠ Matije Vlačića, koja je bila izvrstan domaćin i organizator završnice ovog županijskog natjecanja za što zasluge pripadaju i predsjedniku povjerenstva za natjecanje prof. Vedranu Biočiću. Pobjednička ekipa iz Buzeta ostvarila je plasman na Državno prvenstvo školskih sportskih društava Republike Hrvatske gdje će braniti boje Istre. Nakon djevojčica u Labinu je održana i završnica županijskog rukometnog prvenstva srednjoškolki (21. veljače), srednjoškolaca (u utorak 26. veljače) i dječaka osnovnih škola (četvrtak 28. veljače). (B. BIOČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam