VALBANDON

Plovila je puno, a novih vezova nema ni za lijek: TEK SVAKI PETI VEZ U VALBANDONU PRIPADA MJEŠTANIMA

(Z. STRAHINJA)

(Z. STRAHINJA)


Imamo podatak od prije dvije godine da samo 100 od 500 vezova imaju građani naše općine. Naravno da nismo zadovoljni, jer Valbandonci traže vezove, a dobivaju ih neki drugi, rekao je načelnik Radomir Korać * Može li lučicom, umjesto LU Pula, upravljati općinsko komunalno poduzeće?

Od 500 vezova u lučici u Valbandonu, samo stotinu koriste mještani općine Fažana. Ovakav podatak iznesen je na nedavnoj sjednici Općinskog vijeća Fažane, tijekom aktualnog sata, kad je Ljiljana Vranjican, vijećnica Zelenih sa zajedničke liste s IDS-om, postavila pitanje tko upravlja lučicom i koliko ima vezova. Time je i ukazala na dugogodišnji problem lokalnog stanovništva koji ne mogu pronaći vez za plovila na području svoje općine, već se krpaju naokolo, tko i kako umije.

- Čujem da mjesta za naše mještane u lučici nema pa i da ih tjeraju iz lučice, rekla je na sjednici Vranjican.

- Lučicom u Valbandonu upravlja Lučka uprava Pula, Općina nema nad njom nikakvu ingerenciju. Imamo podatak od prije dvije godine da samo 100 od 500 vezova imaju građani naše općine. Naravno da nismo zadovoljni takvom situacijom. Jer Valbandonci traže vezove, a dobivaju ih neki drugi, rekao je između ostalog općinski načelnik Radomir Korać.

Tijekom rasprave se čulo da je Lučka uprava nadležna i nad lučicom u Fažani, gdje također postoji nezadovoljstvo lokalnog stanovništva.

- Nije logično da su lučice na našem području, a da Općina nema nikakve nadležnosti, zaključila je Vranjican.

A to bi trebalo, ako se može, izmijeniti, smatraju općinari. Na sjednici je rečeno da je Lučkoj upravi Pula koncesiju nad lučicom u Valbandonu dodijelila Istarska županija te da bi Općinsko vijeće trebalo pokrenuti inicijativu da se lučica Valbandon da na upravljanje, na primjer, općinskom poduzeću Komunalac. (Zvjezdan STRAHINJA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater