na susretu gljivara

PET ŽENA IZ OPRTLJA IZBOLI STRŠLJENI DOK SU BRALE GLJIVE izbodene su po glavi i tijelu. Nateklo im cijelo lice. Evo što su rekli na Hitnoj

| Autor: Portal GlasIstre.hr


Danas se uoči velikog susreta gljivara na Vinici u Koprivnici dogodila nezgoda, nasreću, čini se bez većih posljedica. Nekoliko žena prilikom branja gljiva stradalo je od uboda stršljena. Hitnu pomoć, kako doznajemo, potražile su odmah no nisu dobile nikakvu terapiju jer za to nije bilo potrebe, javlja Podravski.hr

Natečena lica hladile su ledom. Kako neslužbeno doznajemo, žene su došle iz Istre, iz Općine Oprtalj. Potvrdile su nam to i same žene, njih pet, koje su nam navele kako im je na hitnoj rečeno da će otekline proći kroz nekoliko dana.

“Brale smo gljive i očito naišle na zajednicu. Svaka od nas ima po četiri pet uboda po glavi i tijelu”, rekle su nam.

Stršljeni su najveće ose, a za razliku od komaraca i obada, ne hrane se krvlju drugih živih bića, ali ih napadaju kada se osjećaju ugroženima. Njihov otrov je manje toksičan od ostalih osa, no sadrži više acetilkolina, što izaziva jak osjećaj pečenja. Također, žalac dublje prodire u kožu te uzrokuje veću bol. 

– Njihov ubod, kažu stručnjaci ne predstavlja opasnost za čovjekovo zdravlje, osim kod onih osoba koje su alergične na njegov otrov, za njih ubod stršljena može biti smrtonosan – kažu stručnjaci.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini