ADVENT

PAZIN Otvoreno klizalište i krenuo program Veselog prosinca. Proklizala i gradonačelnica Suzana Jašić

Klizanje će biti besplatno za posjetitelje, uz najam klizaljki, a bit će otvoreno svaki dan od 10 do 21 sat * Jučer su se mališani vrlo brzo uključili u klizanje, a pridružila im se i pazinska gradonačelnica Suzana Jašić, dok je prisutne pozdravila direktorica Turističke zajednice središnje Istre Sanja Kantaruti

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Klizalište u Pazinu (Grad Pazin)

Klizalište u Pazinu (Grad Pazin)


 U neformalnom tonu jučer je na sajmeni dan otvoreno pazinsko klizalište ispred Spomen doma, a bit će otvoreno najmanje do kraja školskih praznika 9. siječnja. Ako to vremenski uvjeti dozvole, i do kraja siječnja. Klizanje će biti besplatno za posjetitelje, uz najam klizaljki, a bit će otvoreno svaki dan od 10 do 21 sat.

Jučer su se mališani vrlo brzo uključili u klizanje, a pridružila im se i pazinska gradonačelnica Suzana Jašić, dok je prisutne pozdravila direktorica Turističke zajednice središnje Istre Sanja Kantaruti. U ponudi je bilo kuhano vino za odrasle, dok se za glazbeni program pobrinuo DJ Šurki.

Uz klizalište je postavljena pozornica na kojoj će se odvijati programi lokalnih udruga i ustanova. Organizira se dvadesetak programa koji će se, osim na ovoj lokaciji, odvijati i na drugima širom grada, osobito u Spomen domu. U kreiranje sadržaja uključile su se gradske udruge i ustanove, lokalni ugostitelji i trgovci te Turistička zajednica središnje Istre, Udruženje obrtnika Pazin i Pučko otvoreno učilište Pazin s kojima je održano niz tematskih sastanaka.

Blagdanski programi sadržavat će četiri osnovne komponente, a osim klizališta u Srcu Istre tu su kulturni, zabavni i sportski programi. Uz ostalo tu su i Dan palačinki te mali Božićni sajam. Pripremaju se i programi na drugim lokacijama poput višednevne Bajkomanije za djecu u Spomen domu ili dolaska Djeda Mraza i darivanja djece u Društvu Naša djeca (u bivšoj vojarni). U Spomen domu će se održati i godišnji koncerti zbora Roženice i Limene glazbe Pazin, sve sukladno aktualnim epidemiološkim mjerama. Udruge i ustanove su udružile snage s lokalnim ugostiteljima pa će se tako u caffee baru Epulon održati jazz koncert, a u buffetu Bunker tri etno koncerta tijekom prosinca.

Kao što smo već izvijestili, umjesto tradicionalnog Festivala palačinki planira se u subotu 11. prosinca održati Dan palačinki i na taj način zadržati manifestaciju u manjem obimu, odnosno prilagođenu epidemiološkim mjerama. Namjera je zadržati pojedine elemente festivala koji se organizira od 2014. godine te na Dan palačinki u suradnji s ugostiteljima realizirati Slatki vikend i promovirati ponudu palačinki u lokalnim ugostiteljskim objektima, kroz Slatki shopping ponuditi posjetiteljima cjelodnevni rad trgovina s ponudom popusta te s turističkim subjektima u Pazinu organizirati Slatke posjete s popustima za turističke sadržaje.

U tjednu prije Božića od 17. do 24. prosinca na desetak će štandova svoje proizvode izlagati i prodavati lokalni proizvođači i OPG-ovi te gradske udruge i ustanove. Uz ovaj sajam cijeli će mjesec u Likovnoj galeriji biti otvorena prodajna izložba radova članova Društva likovnih stvaratelja. Također, tradicionalni pazinski samanj, bit će održan prvog utorka u prosincu (7. prosinca) i u siječnju (4. siječnja).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum