snijeg u proljeću

FOTO I VIDEO / PAHULJE STIGLE DO PULE Zabijelio se dobar dio Istre

| Autor: Glas Istre
(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


Najavljena hladna fronta stigla je do Istre. Kako javljaju čitatelji, snijeg pada diljem Istre. Pokoja pahulja stigla je i do Pule. Najviše ga je u unutrašnjosti. Istramet je podijelio prve snimke snijega.

Iz Bina Istre javljaju na potreban povećan oprez za sve vozače koje se upućuju iz Istre u smjeru Rijeke. Naime, kako su meteorološke prognoze to i najavile jutros od 09:00 sati pada obilan snijeg na dionici od Lupoglava do Matulji što otežava normalno prometovanje.

„Pripremili smo se za ove uvijete, trenutno pada snijeg na dionici Lupoglav-tunel Učka te s Kvarnerske strane do Matulja, mobilizirali smo 10 kamiona opremljenih posipačima i ralicama kako bi našim korisnicima osigurali što sigurnije prometovanje.

Ipak, riječ je o izvanrednim okolnostima, obilan snijeg i niska temperatura te stoga pozivamo vozače da ne kreću na put bez zimske opreme tj. zimskih guma“, poručuje David Stankić rukovoditelja službe sigurnosti Bina Istre. Za sada na Ipsilonu nije zabilježen niti jedan incident ili prometna nezgoda.

gg

I Labin se zabijelio. Pada od jutros praćen jakim vjetrom. Još prije dan dva u Rapcu se šetalo u kratkim rukavima i bernudama a već danas opet su svi uskočili u zimsku obuću, jakne, kapute i bunde. Mnogi su na svojim automobilima zimske gume promijenili ljetnima i danas se pokajali.

gg

Promet je slab ali se nesmetano odvija. Prema podacima Istrameta, na Fortici je tempereatura zraka iznosila 0,9 stupnjeva Celzijusovih, što je uz vjetar brzine 27,2 metra u sekundi stvaralo osjet hladnoće ako pri – 9,3 stupnja Celzijusovih. U Kazakapama je bilo nešto toplije: temperatura zraka iznosila je 2 stupnja. Snijeg i dalje pada i zadržava se na tlu.

gg

Ako potraje moglo bi biti problema. Zbog lošeg vremena predstavnici grada Labina otkazali su današnji posjet Mjesnom odboru Ripenda za neka ljepša vremena.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater