NAKON 17.30 SATI

LOKALIZIRAN POŽAR I KOD ŠTOKOVCI. Izgorjelo 50 hektara. Za sav promet otvorena cesta od Juršića do Savičente

| Autor: Glas Istre
Snimio Dejan Štifanić

Snimio Dejan Štifanić


OBJAVLJENO U 19 SATI

Prema posljednjim informacijama iz Vatrogasne zajednice požar kod sela Muntić lokaliziran je u 16 sati. Na terenu su ostale vatrogasne snage koje vrše sanaciju požarišta. Opožarena površina je 27 hektara. Požar kod sela Štokovci lokaliziran je u 17:30 sati. Prema  prvoj procjeni opožarena površina iznosi oko 50 hektara. Na terenu su ostale vatrogasne snage koje vrše sanaciju požarišta.

Požar na području Peroja ugašen je u 16:30 sati, a na terenu je ostala jedna ekipa vatrogasaca koja čuva požarište."

OBJAVLJENO U 17.40 SATI

Državna cesta između Savičente i Juršića otvorena je za promet u 17.23 sati, doznajemo u OKC PU Istarske. Ova prometnica bila je zatvorena zbog požara kod Bijažića, Bibića i Štokovca  koji još uvijek nije lokaliziran.

 Na intervenciji gašenja požara otvorenog prostora između Zračne luke Pula i sela Muntić za kojega je dojava došla u 12 sati angažirano je 20 vatrogasaca s 9 vatrogasnih vozila JVP Pula te sva dobrovoljna vatrogasna društva sa Puljštine. Angažirana su i dva Air Traktora AT- Fire Boss. Trenutna opožarena površina je oko 20 hektara.

Požar kod sela Štokovci gasi 27 vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila JVP Pula, JVP Rovinj, JVP Pazin, JVP Buzet te dobrovoljna vatrogasna društva sa područja Puljštine i Rovinjštine.

U pomoć su pozvana i 3 Canadaira CL 415.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater